Hoteli Bernardin
Show menu

Hoteli Bernardin nadaljujejo s prenovami v Bernardin resortu

6. 11. 2019

Družba Hoteli Bernardin, d.d. nadaljuje z investicijskim ciklom in po prenovi v Grand hotelu Bernardin pričenja 6.11.2019 z načrtovano prenovo hotela Histrion, notranjih bazenov Lagune Bernardin in wellness centra. Prenova hotela bo zaključena predvidoma do konca aprila, bazenski del in wellness center pa do junija 2020.

Investicija hotela Histrion obsega prenovo 276-ih sob z balkoni, hodniki, recepcijo in glavno restavracijo ter pročeljem hotela. Notranji bazenski kompleks bo ohranil obstoječo zasnovo mirnega in atraktivnega bazenskega dela in bo skupaj nudil 750 m2 vodnih površin za kapaciteto 570 obiskovalcev. Poleg bazenov bo prenovljen in nekoliko povečan tudi wellness center s savnami,  prostori za masaže, aromaterapije in lepotne tretmaje. Idejni koncept prenove vseh treh turističnih produktov temelji na zgodbi Istre.  Vrednost celotne investicije je ocenjena na 16 mio evrov. 

S prenovo turistične ponudbe bo v Bernardin resortu vpeljana tudi nova tržna znamka Istriana, ki temelji na avtentičnosti lokalnega okolja  in doživetjih Istre. S prenovo počitniške ponudbe in novo tržno znamko družba Hoteli Bernardin sledi trendom in trajnostnemu razvoju privlačne in kakovostne turistične ponudbe, s poudarkom na spoštovanju identitete Istre.  

V  času prenove bo na območju Bernardina spremenjen tudi prometni režim. Za potrebe gradbišča bo zaprto parkirišče Pirat od 11.11.2019 do predvidoma konec meseca marca 2020, ter zapora trgovske ulice do začetka junija 2020. 

Hoteli Bernardin, d.d.