Najboljše počitnice v slovenski Istri - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Najboljše počitnice v slovenski Istri

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 25. 08. 2017

Vsi, ki smo starši, si najbolj želimo svoj prosti čas, ki nam ga tako ali tako vedno primanjkuje, čim bolj kakovostno in doživeto preživeti s svojimi sončki. Pa znamo izkoristiti resnično vsak dan ali se nemalokrat zalotimo pri postopanju po stanovanju, pospravljanju, preurejanju, torej pri opravilih, ki niso tako nujna?

Zunaj je sonce, vremenska napoved je prekrasna ... odložite spisek nalog, ki ste si jih zadali in se odpravite na kratek oddih, le urico ali dve stran, v slovensko Istro in se predajte neštetim doživetjem, ki vam jih ta obmorski pas slovenske Obale ponuja.

Ob načrtovanju popolnih družinskih počitnic, krajšega oddiha ali le enodnevnega izleta ne smete pozabiti na naslednje. 

Preverite!

JUHU čas POČITNIC je tu!

Lokacija, ki jo bogati prekrasno morje, otroke razveseli takoj, ko se pripeljemo iz predora. Pogosto se takrat v avtu zasliši enoglasni vzklik: »Glejte, morje, juhej!«. 
Vodne vragolije, potapljanje, peščene skulpture, družabne igre na plažah, ki so v slovenski Istri zgledno urejene in prilagojene našim najmlajšim, bodo v poletnih mesecih glavni vzrok za obisk in kreacijo mozaika utrinkov, ki ostanejo. Obiščete lahko plaže v Piranu, Bernardinu, Portorožu, Strunjanu, Izoli, Kopru in Ankaranu. Vživite se v naše okolje -  spletna kamera  in poskrbite za sončne dni -  vreme


Primeren čas obiska: pozna pomlad, poletje, zgodnja jesen.
Priporočen čas obiska: počitnice.
Primerno za otroke: družine s šolskimi in predšolskimi otroki, dedki in babice z vnuki
Primerno za vreme: vsako, razen deževno.

KOLESARJENJE ZA VSO DRUŽINO po Poti zdravja in prijateljstva

Porečanka – dolžina 60 km (30 km v eno smer)

Škofije–Koper–Izola–Portorož–Sečovlje

Znamenita pot Porečanka (Parenzana) nas na 30-kilometrski poti od Škofij do Sečovelj popelje čez kratko, a pestro in razgibano slovensko obalo.

Pot, znana tudi pod imenom Pot zdravja in prijateljstva, vodi po nekdanji ozkotirni železniški progi med Trstom (Italija) in Porečem (Hrvaška), ki je obratovala med letoma 1902 in 1935.

Pot je primerna tako za kolesarjenje kot hojo ter je idealna za družinski izlet ali aktivno preživljanje prostega časa med počitnicami. Seveda lahko prevozite tudi samo del poti.

Primeren čas obiska: pomlad, jesen in zima.
Priporočen čas obiska: ena ura do ves dan.
Primerno za otroke: malčki v stolčku in samostojni kolesarji, ki prevozijo vsaj 12 kilometrov.
Primerno za vreme: vsako, razen deževno.

DRUŽINSKI SPREHODI OB MORJU – promenada od Pirana skozi Bernardin in do Portoroža

Blagodejna morska klima, ki jo lahko občutimo 365 dni v letu, je značilna na promenadi, ki se vije tik ob morju od Pirana skozi Bernardin in vse do Portoroža. Prijetna sprehajalna pot je primerna za tiste z najmlajšimi v vozičkih, za bolj aktivne (z rolerji, kolesi, rolkami itd.) ali tiste, ki bi se radi sprostili s sprehodom ob morju ali vanj metali kamenčke ali pa zgolj občudovali sončni zahod.

Primeren čas obiska: 365 dni v letu. 
Priporočen čas obiska: 2 uri počasne sprehajalne hoje, doživetje se lahko podaljša z obiskom zanimivih ustanov v Piranu.
Primerno za otroke: od najmlajših v vozičkih do večjih otrok.
Primerno za vreme: vsako, razen v času močne burje.

NAJVEČJI POKRITI MORSKI VODNI PARK v slovenski Istri, 365 dni v letu!

Morski vodni park Termaris v Portorožu je največji bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo na slovenski Obali. Na površini 2400 m2 je del namenjen gostom, ki si želijo oddiha v sproščenem, mirnem ambientu, preostali del pa je namenjen zabavnim dejavnostim na vodi. Morski vodni park Termaris se nahaja znotraj Hotela Histrion in je v poletni sezoni s teraso povezana s plažo ob morju.
Primeren čas obiska: 365 dni v letu.Priporočen čas obiska: dejavnosti za ves dan.Primerno za otroke: družine s predšolskimi in šolskimi otroki, dedki in babice z vnuki. Primerno za vreme: vsako.

POUČNO IN ZABAVNO

Da boste o kraju in njegovih značilnostih izvedeli še kaj več, priporočamo obisk spodaj naštetih znamenitosti, ki predstavljajo bogato kulturno dediščino kraja ali pa približajo morski svet na slovenski Obali.
AKVARIJ - piranski akvarij predstavlja presenetljivo raznovrstnost podvodnih prebivalcev slovenskega morja. Vas zanima, kako je videti naše morje prav v tem trenutku? Potopite se vanj s podvodno kamero Morske biološke postaje Piran!

ČAROBNI SVET ŠKOLJK - v muzeju školjk spoznajte bitja, ki so tako raznovrstnih oblik in vzorcev, da bi jim lahko zavidal prav vsak arhitekt. Niti misliti si ne morete, kaj vse krasi morsko dno!

JAHANJE - zakaj ne bi lepot narave za spremembo odkrivali s hrbta konja? Med zelenimi griči slovenske Istre se skrivajo tudi konjeniške poti.
KULTURNI CENTER IN MULTIMEDIJSKI MUZEJ MEDIADOM PYRHANI - Številne poti, ki vodijo v Piran, se stikajo v Mediadomu Pyrhani, kjer vas bodo z multimedijskimi predstavitvami popeljali s časovnim strojem skozi 20 stoletij od antike do današnjega Pirana.

TONINA HIŠA - v Sv. Petru je strokovno obnovljeno tipično bivališče podeželskih prebivalcev.
Grajeno je iz kamna, ki je poleti s hladom ščitil prebivalce pred pripeko, pozimi pa lovil tople sončne žarke.

Primeren čas obiska: 365 dni v letu.
Priporočen čas obiska: dejavnosti za cel dan.
Primerno za otroke: družine s predšolskimi in šolskimi otroki, dedki in babice z vnuki. 
Primerno za vreme: skladno z odpiralnim časom.