Kolesarjenje po slovenski Istri - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Kolesarjenje po slovenski Istri

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 19. 03. 2017

Marsikdo si v mislih riše sliko, da se naša slovenska obala razteza v eno dolgo ravnino s prijetnimi kotički za namakanje v morju in si lahko predstavlja, da je kolesarjenje dolgočasno in monotono. Vendar temu še zdaleč ni tako. Kdor koli si želi podrobneje raziskati okolico, preprosto razpre zemljevid slovenske Istre in odprla se mu bodo nova obzorja. 

Nešteto zarisanih poti se prepleta že vse od Kraškega roba do meja naših dveh sosednjih držav, Hrvaške in Italije. Združuje nas tudi najbolj znana in obiskana pot Zdravja in prijateljstva Parenzana, ki se začne v Trstu in nato preči slovensko Obalo po vsej svoji dolžini ter se zaključi v sosednji Hrvaški v Poreču. Lahko bi jo poimenovali tudi kraljica vseh označenih in zarisanih kolesarskih poti na območju Istre

Vsi aktivni in rekreativni kolesarji bodo našli svoj kolesarski raj na zemlji prav v prelepi slovenski Istri. Nešteto poti s slikovitim ozadjem, vmesnimi postojankami v domačih gostiščih in s pristno domačo istrsko kuhinjo vam bo pričaralo najlepše počitnice ali enodnevni izlet. V spomin jih boste zagotovo vtisnili z mnogimi fotografskimi utrinki iz svojega albuma nepozabnih doživetij. Kolesarjenje po slovenski Istri je zaradi obilice vzponov in spustov izredno razgibano. Navdušeni bodo tako najbolj zahtevni kot tudi rekreativni kolesarji, ki si bodo morda vzeli kakšno uro časa več in slovensko Istro raziskali do potankosti. 

Kolesarjenje na tem območju je zaradi ugodnih podnebnih razmer mogoče prav v vseh letnih časih, vsak letni čas pa ima svoj čar. Kdor se želi preizkusiti v moči in vztrajnosti, se lahko ob uradnem zaključku kolesarske sezone udeleži sedaj že tradicionalnega Istrskega kolesarskega maratona. Kolesarski maraton se že nekaj let zapovrstjo odvija zadnji vikend v septembru in privablja kolesarske navdušence iz vse Slovenije ter iz bližnjih držav. Kolesarski navdušenci, ki se dogodka udeležujejo v vedno večjem številu, lahko tekmujejo v kategorijah različnih dolžin in zahtevnosti.