Športne počitnice v Istri - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Športne počitnice v Istri

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 07. 05. 2017

Idealne klimatske razmere, slikovite kolesarske in pohodniške poti, razgibano zaledje z mediteranskim rastlinjem, odlična kulinarična ponudba ... vse to se povezuje v bogat mozaik ponudbe za preživljanje aktivnih počitnic. Preprosto ni lepšega kotička v Sloveniji, kot je slovenska Obala, ki nudi nešteto kombinacij za razgiban in aktiven dopust. 

Ste navdušen kolesar? Zagotovo vedno znova in znova posegate po novih izzivih, iščete nove poti, si postavljate nove cilje. Slovenska Obala vas bo presenetila. Prepredena je z nešteto kolesarskimi potmi, tako zahtevnimi kot malo manj, z vzponi in spusti ter z bogatimi in slikovitimi kulisami. Ni lepšega od odkrivanja lepot narave in naravnih znamenitosti na dveh kolesih. Odprite oči in navdušeni boste.

Prepletene poti po slovenski Istri:

Seveda pa ne gre zanemariti pohodnikov, tekačev, navdušencev vodnih športov, sprehajalcev, torej vseh ljubiteljev aktivnosti. 
Počitnice si lahko prilagodite in sestavite po vaši meri. Za kolesarje je poskrbljeno tudi s prilagojenimi in kolesarjem prijaznimi hoteli. Med njimi sta Hotel Salinera v Strunjanu in Hotel Histrion v Portorožu. Odkrivajte Obalo na označenih kolesarskih in pohodniških poteh, še posebej na najbolj znani in opevani »Poti zdravja in prijateljstva Parenzano«. 

Oddih ob morju torej ni vedno namenjen le lenobnemu sončenju na plaži, ugodna mikroklima slovenske obale pa ponuja mnogo več – v vseh letnih časih in 365 dni v letu.

Kolesarjenje

Je športna zvrst in rekreacija, primerna za vse generacije. Kolesarji se najpogosteje spopadajo z različnimi cestnimi trasami ali pa se preizkušajo na gorskih poteh. V Sloveniji imamo v kolesarstvu že veliko znanih imen in osvojenih medalj. 

Slovenska Istra je med pokrajinami v Sloveniji zelo priljubljena destinacija za priprave na večja kolesarska tekmovanja oziroma maratone predvsem zaradi ugodnih klimatskih razmer. Priprave so možne v vseh letnih časih, vendar je najbolj primeren čas pozna jesen in zgodnja pomlad.

Na slovenski Obali število kolesarjev v zadnjih nekaj letih znatno narašča, vedno več je povpraševanj po kolesarskih počitnicah. Kolesarjenje je zelo priljubljeno med rekreativnimi športniki, med katerimi se znajdejo družine z otroci, starejši pari, mlajši pari in organizirane skupine. Kolesarske poti so zelo dobro označene in izrisane na kolesarskih zemljevidih za lažje načrtovanje izletov

Pohodništvo

Doživite slovensko Istro skozi oči pohodnika. Odkrijte lepote narave, skrite kotičke in pravljične istrske vasice v zaledju. Hoja nad znamenitim in najvišjim Strunjanskim klifom, spust do Mesečevega zaliva, pot iz Strunjana do Pirana, skratka obilo raznolikih poti, nekatere so zahtevnejše, druge nekoliko manj ... različne poti za vsakega. Na poteh, ki povezujejo vsa obalna mesta, in sicer Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan in Izolo, lahko odkrijete številne naravne znamenitosti in spomenike iz daljne zgodovine, kot so na primer Soline v Sečovljah, Naravni rezervat in Krajinski Park Strunjan, Formaviva v Seči, ostanki rimskega pomola v Izoli in več. Odkrivanje naštetega vam bo zagotovo odprlo nova obzorja in nov pogled na ta prelep košček obalnega pasu, na katerega so ponosni predvsem domačini, pristni Istrani.

SUP

Ni lepšega od odkrivanja obale iz morja z veslom v rokah. Takoimenovano »supanje« je v zelo kratkem obdobju postalo izredno priljubljena oblika preživljanja aktivnega prostega časa na vodi. SUP je okrajšava angleškega poimenovanja »Stand Up Paddling«. Na SUP-u praviloma veslamo stoje, ko seveda osvojimo ravnotežje. Je oblika športa in rekreacije, ki je preprosta in dosegljiva prav vsem, podobno kot kolesarjenje. Tečaje supanja in najem SUP-ov ponuja večje število društev na slovenski Obali.

Potapljanje

Vsi navdušeni ljubitelji morskega dna se lahko lotijo potapljanja in raziskovanja slovenske Obale oz. njenega dna v potapljaški opremi ne glede na letni čas. Izpostaviti velja niz zanimivih in privlačnih točk, in sicer Rt Madona v Piranskem zalivu, kjer lahko naletimo na ostanke potopljenega športnega letala, pri Izoli lahko odkrivate ostanke rimskega pomola, med Izolo in Koprom pa so še vedno vidni ostanki znane potopljene potniške ladje Rex. Slovenska Obala premore tudi manjše število potapljaških klubov, kjer lahko opravite tečaj potapljanja. Eden je v Laguni Bernardin. Sodoben in prenovljen potapljaški center se ponaša s priznanjem PADI 5 Star Diving Center. Za vas bodo poskrbeli usposobljeni inštruktorji in vam razkazali podvodni svet. V sklopu potapljaškega centra deluje tudi potapljaška šola, v kateri lahko opravljate potapljaške tečaje po standardih največje potapljaške šole na svetu – PADI.

Tenis

Za vse, ki se navdušujete za igro v dvojicah, je partija tenisa zagotovo najboljša izbira. V bližini Grand hotela Bernardin so na voljo 4 peščena igrišča in 2 igrišči s trdo podlago. Igrišče je mogoče tudi rezervirati. V kolikor si želite aktivnega dopusta s kombinacijo vihtenja loparja in živahnega tekanja za majhno rumeno žogico, je lokacija na Bernardinu prava izbira za vas.

Jadranje

Si želite doživeti obalo še iz druge perspektive? 
Vpnite jadra in odplujte novim obzorjem naproti. V hotelih Bernardin vam namreč nudijo tudi možnost bivanja v hotelih s kombinacijo jadranja. Na ta način si boste pričarali nepozaben oddih in občutili morje in prijetno mediteransko klimo z več zornih kotov.

Pridobili boste nova znanja in veščine. Morda se v vas prebudi duša pravega mornarja. V Marini Bernardin ponujajo 6 opremljenih jadrnic tipa J24. Dogovorite se za najem v času bivanja, jadrnico pa je mogoče tudi predhodno rezervirati.