PIRAN - znamenitosti slovenske obale - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

PIRAN - znamenitosti slovenske obale

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 27. 10. 2017
Piran je najlepše mesto slovenske obale, saj nam ponuja bogate zgodovinske in naravne znamenitosti, s katerimi popestrimo jesenske sončne dni. Od sedaj lahko obiskovalci odkrivate legende Pirana z brezplačno aplikacijo Nexto, ki na igriv način, preko kvizov, izzivov in nalog skozi obogateno resničnost ustvarja novo izkušnjo vodenja po mestu.

V kolikor boste rešili vse izzive, vas v Turistično informacijski pisarni v Piranu čaka majhna nagrada za vaš trud in osvojeno znanje.

Z uporabo brezplačne mobilne aplikacije ste obiskovalci vodeni po ključnih znamenitostih Pirana. Skozi aktivno raziskovanje lahko spoznate piranske zgodovinske like, rešujete uganke, odklepate virtualne spominke, 3d artefakte in se s pomočjo obogatene resničnosti zazrete v preteklost. 

Na voljo je šest izzivov oz. nalog: Vražji Tartini, Zlobni jeziki, Piranski ščit, Ogenj in voda, Vrata skozi zgodovino in Srce Pirana. Tako lahko združite aktivno preživljanje počitnic in mirno vodeno odkrivanje naravne in kulturne dediščine obmorskega mesta Piran.  

Kaj početi v Piranu?

Zgodovinski pohod po mestu lahko nadgradite z obiskom pomembnejših muzejev v Piranu, na primer, Muzej podvodnih dejavnosti, Pomorski muzej, Čarobni svet školjk Piran, Muzej solinarstva v krajinskem parku, Mediadom Pyrhani, Akvarij, Kapelučina hiša,Tonina hiša idr.  

Ob vrnitvi v sedanjost pa uživajte v aktualnih dogodkih Pirana na prostem ali v gledališču Giuseppe Tartini. Ažuren seznam dogodkov lahko preverite tukaj

Piran je tudi mesto umetnosti, ogledate si lahko atraktivna dela tako širše poznanih kot uspešnih lokalnih umetnikov v Mestni galeriji Piran, Tartinijevi hiši, Galeriji Duka, Galeriji Hermana Pečariča ...

V centru obmorskega mesteca Piran se nahaja Tartinijev trg, ki je imenovan po Giuseppe Tartiniju, violinistu, skladatelju in glasbenemu pedagogu, ki je napisal preko 300 glasbenih del. Trg krasi Tartinijeva hišav neoklasicističnem slogu iz leta 1384. Na vzhodni strani trga se nahaja baročna hiša, na drugi strani pa trg oblega znamenita Benečanka, ki jo je bogat beneški trgovec zgradil svoji piranski ljubici. Srce Portoroža zaznamuje Hotel Palace, najstarejši delujoči hotel v Slovenski Istri. V okrožju sta dve baročni cerkvi, Marije Tolažnice in Marije Snežne in cerkev sv. Petra iz leta 1272.

Za tiste, ki si želite nekoliko bolj aktiven obisk Pirana, vas naravne znamenitosti popeljejo vse do Piranskega mestnega obzidja, Mesečevega zaliva ali bližnjih Strunjanskih solin

Po odkritju vseh zakladov obmorskega mesteca Piran se lahko na sprehajalni poti, tik ob morju, ki sega od začetka Bernardina vse do visokega Strunjanskega klifa, napolnite z energijo morskih valov in odlično morsko kulinariko.

Za lažje načrtovanje izleta v Piran preverite vreme na spletu prek kamere v živo.

Sedaj pa hitro naložiti aplikacijo Nexto in pripraviti kovček, saj vas čaka sončen, pustolovski vikend, le korak do morja.