Istra - romanticni koticek za dva - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Istra - romantični kotiček za dva

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 28. 11. 2017

Budilka, dremež, delo, dom, skuhaj – pospravi, pojdi spat, budilka, dremež … kaj pa midva?

Naj ne bo vsak dan žalostna rutina, naj vsakodnevne obveznosti ne odvzamejo življenja. Izklopita telefon, ugasnita TV in se odpravita na razvajanje v dvoje. Sveži dnevi obsijani s soncem že trkajo na vrata, zato si privoščita oddih za dva po slovenski Istri.

Kam na izlet v dvoje?

Slovenska obala nima le morja in sonca. Primorje odlikuje tudi Istra, ki vse svoje lepote skriva v zaledju. Sprehodi po naravnih poteh in znamenitosti obmorskih mest vaju bodo navdale z energijo in znova prižgala iskrico.

Skupaj se lahko skrivata po romantičnih kotičkih in ustvarjata nepozabne spomine. Za lahkomiselno potovanje vama bo v veliko pomoč slovenska Istra zemljevid in spored dogodkov, da bosta vedno vedela kam vaju pot vodi.

Ne pozabita: Istra Top 5 poti … za najbolj romantičen oddih za dva!

Pot po Dolini reke Dragonje je idealna za izlet za dva, ob naravni in makadamski poti se bosta lahko skrivala med ostanki naselbin, vodnjaki, mlini, osvežita se pa lahko v plitkih delih reke in pod slapovi. Med odkrivanjem romantičnih kotičkov bo v zraku vonj po sezonskih zeliščih, ki si jih bosta lahko nabrala tudi za domov in se še dolgo po tem spominjala na vajin potep.

Pot na grad Socerb vama bo odprl pogled na bližnji Tržaški zaliv. Na  vzhodnem delu grada se nahaja obrambni zid, na drugih straneh pa prepadne stene. Poleg omenjenega grada v Istri bosta našla še edino podzemno cerkev v Sloveniji, sv. Jamo.

Poti dediščine Hrastovelj vaju bodo vrnile v začetke prejšnjega tisočletja, kjer bosta po dobro označeni poti poleg gozdne narave in neskončnega razgleda na Koper in velik del Istre, občudovala cerkev sv. Martina, previsno steno in obrambni stolp, frestke in glagolske zapise iz 15. stoletja v cerkevi sv. Štefana ter svetovno znano kulturno dediščino, Mrtvaški ples v cerkvi sv. Trojice, iz 12. stoletja.

Pot čudovitih razgledov Istre vaju bo popeljala do vasice Kubed, kjer se stikata kraški in flišni svet, med potjo bosta lahko videla zvonik s petimi vogali, župnijsko cerkev sv. Florjan in dihjemajoči razgledi z dolgega grebena Kuk-Lačna na Kraški rob in notranjost Istre.

Pot zdravja in prijateljstva Parenzana vaju bo popeljala iz Dekanov mimo Kopra in Izole skozi trte, tunele in živo naravo vse do Portoroža. Med potjo se nahaja veliko počivališč in fitnes v naravi. 

Popolni oddih za dva

Za tiste, ki jesenski ali spomladanski dopust želite preživeti nekoliko bolj aktivno, vama slovenska Istra ponuja številne kolesarske poti. Zgodaj poleti in jeseni, ko sonce še ni visoko na nebu, zgrabita kolo in preverita še tiste bolj oddaljene romantične kotičke.

Da bo doživetje počitnic popolno, dan zaključita z večerjo v eni izmed restavracij, kjer lahko izbirata med mnogimi istrskimi lokalnimi specialitetami. Uživanje v dvoje, vidva in kulinarična romanca, ki vaju ne bo pustila lačne. Nekaj namigov o tradicionalni istrski kulinariki pa lahko najdeta tudi tukaj.

Preden zatisneta oči, pa polna spominov, skočita v bazen z morsko vodo ali na razvajanje v dvoje v wellness centru.

In vse to … le korak do morja