Dogodek - Izzivalec ulice - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Dogodek v Portorožu - Izzivalec ulice

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 01. 12. 2017

V družbi Hotelov Bernardin stremimo k družbeno odgovornemu ravnanju in skrbi do okolja ter soljudi, saj se zavedamo, da poleg ustvarjanja uspešnih poslovnih rezultatov je širše okolje tisto, ki nam nudi kakovostnejše in lepše življenje.

Trije ključni stebri, ki uokvirjajo naše družbeno odgovorno ravnanje in usmerjajo trajnostni razvoj so; 

Skrb za okolje, kjer z načrtovanjem in uresničevanjem esencialnih ciljev vedno kompromisno stremimo k delovanju na okolju prijazen način in tako prispevamo k trajnostnemu razvoju turizma na slovenski Obali.

Zdravje in varnost, pri čemer skrbimo za ozaveščanje o aktivnem, zdravem in varnem življenjskemu stilu naših zaposlenih in gostov.

Družbeno in etično, kjer podpiramo in sodelujemo v projektih s pridihom družbene odgovornosti, na primer v okviru projekta Družini prijaznega podjetja, Neodvisen.si, Olimpijski komite Slovenije, Zveza prijateljev mladine, uživajmo lokalno itd.

Tokrat smo v okviru certifikata Družini prijazno podjetje v soorganizaciji z društvom Neodvisen.sipriredili dokumentarno predstavo z naslovom; ''Izzivalec ulice''. Voditelj Bojan Kodelja je s pomočjo interaktivnih posnetkov ostalih priznanih slovenskih strokovnjakov humanistike, družboslovja in psihologije opomnil na devet ključnih pasti zasvojenosti v družbi, ki prežijo na mlajšo populacijo, predvsem na naše otroke.

Dogodek se je odvijal v torek, 28.11.2017, v Grand hotelu Bernardin; največji kongresni dvorani Europa. Zbralo se je nekaj 150 poslušalcev tako iz podjetja kot iz lokalnega okolja, predvsem izobraževalnih ustanov, ki so z odprtimi očmi in ušesi pazljivo poslušali vsako pripoved. 

Na interaktiven način s primernimi vizualijami, infografiko in video vsebino je bila predstavljena osupljiva resnica načrtno ustvarjenih pasti zasvojenosti, ki vplivajo in ohromijo človekovo podzavest ter ponujajo možnosti zaslužka in priložnosti za druge.

Nekaj uvodnih misli smo zabeležili tudi mi, krajši posnetek si lahko ogledate tukaj.

Bojan Kodelja, vodja programa Neodvisen.si, pravi da; ''Včasih je bila zasvojenost najpogosteje ''bolezen'' revnih in neizobraženih. Danes je to drugače, saj je zasvajanje posameznikov in množic postalo načrtno, celo poklicno početje organiziranih združb, nekaterih lobijev in preračunljivih posameznikov.''

Vas zanima katere so glavne pasti zasvojenosti današnje družbe?

Kar devet jih je!

… tobak, alkohol, droga, nasilje in adrenalin, družbena omrežja, računalniške igrice, internetno podzemlje, subliminalna sporočila iz pop industrije in marketinških trikov ter pasivnost in nevednost državnih institucij …

Vsaka vrsta pasti na prikrit in podzavesten način vpliva na mladostnike ter jim narekuje trenutne modne trende, ki napeljujejo k nekakovostnemu in manj srečnemu življenju.

Po osupljivem razkritju in pregledu ključnih ''krivcev'' in spodbujevalcev zasvojenosti, je vse udeležence dogodka ob zaključku pričakala pogostitev. Ob okusnih prigrizkih, raznoliki pijači in torti velikanki se je nadaljevala debata o pravkar slišanem, kar je tudi namen društva neodvisen.si. in naše podpore … ozaveščanje soljudi o neusmiljenih trendih sodobne družbe in aktivno spodbujanje k kakovostnemu in zdravemu življenjskemu stilu.

Nekaj utrinkov iz pogostitve