Slovenska bakla športnikov je prižgana - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Slovenska bakla športnikov je prižgana!

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 12. 01. 2018

Natanko en mesec pred začetkom zimskih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, smo pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom prižgali našo – slovensko baklo! 

Namen omenjenega projekta je potovanje olimpijske bakle po Sloveniji ter ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji.

V uvodu prireditve sta vse obiskovalce nagovorila predsednik Olimpijskega komiteja SlovenijeZdruženja športnih zvez Bogdan Gabrovec ter mag. Damjan Kralj, član uprave in direktor za trženje in marketing v BTC in otvorila prvi dogodek projekta #slovenskabakla. Slavnostnega prižiga so se, poleg olimpionika Miroslava Cerarja, udeležili tudi nekateri drugi olimpijci in olimpijke, ki so s svojim obiskom pričarali nasmeh na obraz marsikateremu obiskovalcu.

Slovenska bakla bo obiskala 8 krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Vseskozi jo bo spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. 

#slovenskabakla bo jutri obiskala Mojstrano, nato Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Črno na Koroškem, svojo pot pa zaključila v nazaj v Ljubljani, 29. januarja

Naša bakla bo pot proti Mojstrani nadaljevala z vlakom, ki bo jutri krenil proti Jesenicam ob 13.32 uri in kot posebne potnike s seboj peljal olimpijca in hokejista, vratarja hokejske reprezentance iz Sočija 2014, Roberta Kristana, nosilca bakle in vodjo navijaškega letala Pjongčang 2018 Tomaža Razingarja ter maskoto Olimpijskega komiteja Slovenije, lisjaka Foksija, ki dodatno popestri vsak športni dogodek. 
Nadaljnja pot bakle in olimpijci, ki bodo prisotni na dogodkih:
· Sreda, 10.1.2018: MOJSTRANA (Park mojstranških olimpijcev); olimpijci: Jure Košir, Dejan
Košir, Alenka Dovžan
;

· Četrtek, 11.1.2018: JESENICE (Dvorana Podmežakla); olimpijci: Alenka Dovžan, Edo
Hafner, Jernej Slivnik, Zvone Šuvak, Drago Mlinarec, Ivan Ščap, Robert Kerštajn
;

· Petek, 12.1.2018: TRŽIČ (Igrišče ob dvorani olimpijcev); olimpijci: Tomas Globočnik, Milena
Kordež, Žan Košir, Bojan Križaj, Andrej Tavželj;

· Ponedeljek, 15.1.2018: CELJE (Glavni trg); olimpijci: Matjaž Debelak, Matjaž Zupan;

· Petek, 19.1.2018: VELENJE (Drsališče Velenje); olimpijec: Bernard Vajdič

· Sreda, 24.1.2018: MARIBOR (Trg Leona Štuklja); olimpijka: Katja Koren Miklavec;

· Petek, 26.1.2018: ČRNA NA KOROŠKEM (Trg pred Kulturnim domom)

· Ponedeljek, 29.1.2018: LJUBLJANA (Pediatrična klinika in Univerzitetni rehabilitacijski institut
Soča).

Baklo bo od prižiga pa vse do predaje olimpijcem na uradni predstavitvi olimpijske reprezentance, 29. januarja v Grand hotelu Union, spremljal olimpijec, nekdanji kapetan hokejske reprezentance Slovenije ter zastavonoša na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, Tomaž Razingar.

Hoteli Bernardin z veseljem podpiramo naše športnike. Več o projektu #slovenskabakla, dogodkih in dogajanju si lahko ogledate na uradni spletni strani Slovenske bakle.

... pa veliko sreče, poguma in vztrajnosti!