Evropsko prvenstvo v fudokan karateju - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Evropsko prvenstvo v fudokan karateju na Bernardinu

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 07. 12. 2018

Na Bernardinu se je od 5. do 9.12.2018 odvijalo Evropsko prvenstvo v fudokan karateju, kjer je sodelovalo več kot 1000 tekmovalcev iz 28 držav na 24. Evropskem fudokan karate prvenstvu na Bernardinu.

Grand hotel Bernardin je med 5. in 9. decembrom prizorišče 24. Evropskega prvenstva v fudokan karateju. »Gre za prvo tovrstno prvenstvo na slovenskih tleh, katerega se je udeležilo več kot 1000 tekmovalcev iz kar 28 držav, ki bodo tekmovali v otroških, kadetskih, mladinskih, članskih in veteranskih kategorijah ter v kategoriji oseb s posebnimi potrebami«, je na novinarski konferenci povedal predsednik Fudokan Slovenije Aljoša Lipavc ter dodal, da so poleg tekmovanj izvedli tudi različna izobraževanja za strokovni kader.

Kot je na novinarski konferenci povedal izumitelj tradicionalnega fudokan karateja, Soke Ilija Jorga, je posebnost tega prvenstva lokacija, saj tekmovanja niso potekala kot običajno v telovadnici, temveč v kongresnih dvoranah. Sicer je glede fudokan karateja dejal, da gre za »elitni karate«. »Fudokan federacija je sistem, doktrina, kultura«, je poudaril starosta fudokan karateja.

Da gre za dogodek, ki je za destinacijo izjemnega pomena, je poudaril tudi direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel. »Destinacija v športnem turizmu vidi velik potencial, zato bomo tovrstne dogodke podpirali tudi v prihodnje«.

»Portorož je eden najlepših krajev, kjer je v zadnjih letih potekalo prvenstvo«, pa je poudaril predsednik evropske fudokan zveze Zurab Merabisvili. Izbiro lokacije je pozdravil tudi predsednik evropske zveze tradicionalnega karateja prof. dr. Vladimir Jorga. Prvenstvo se je zaključilo v nedeljo s tekmovanji v veteranskih kategorijah.  

Vir fotografij: Fudokan zveza