Tradicionalni praznik glasbe na Bernardinu - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Tradicionalni praznik glasbe na Bernardinu

Hoteli Bernardin| Aktivni oddih | 27. 05. 2019

21. junij je tisti veseli dan, ko promenada Bernardin zaživi z glasbo v živo. Prav na vsakem kotičku promenade in lagune Bernardin lahko prisluhnete raznolikim glasbenim žanrom.

Praznik glasbe, ki zveni po imenu Muzofil, se bo odvil 21. 6. 2019. Gre za enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestih in njihovih okolicah predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov. S tem praznikom obeležujemo pomen glasbe kot aktivnosti, sredstva komunikacije, sredstva mediacije, predvsem pa medija povezovanja raznolikosti in vedno vnovičnega odkrivanja novih zgodb in navdihov. Muzofil deluje v okviru festivala ''Fête de la Musique'', ki se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že od prve edicije leta 1982 izpostavlja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj tako lokalnih kot svetovnih tradicij.

Glasbene aktivnosti se bodo na ta dan odvijale predvidoma od 10. do 22. ure na različnih lokacijah na prostem. Na Bernardinu jih lahko najdete kar šest, med potjo od Pirana do Portoroža in na plaži Hotela Vile Park.

V večernem delu programa se bo dogajanje preselilo v ožje okolice različnih lokalov, kjer se bo glasbeno dogajanje nadaljevalo.

Poleg sodelujočih glasbenih zasedb muzofilskih članov, bodo v organizacijskem odboru projekta k sodelovanju privabili lokalne glasbene ustvarjalce (pevske zbore, mladinske skupine, pevske skupine, osnovne in srednje šole, glasbene šole, orkestre, DJ-je, glasbene kolektive ipd.), ki se bodo na prireditvi ne zgolj predstavljali širši skupnosti, temveč se bodo med seboj tudi spoznavali ter tako pripomogli k bogatenju lokalne glasbene ustvarjalnosti.

Festival Muzofil, praznik glasbe omogoča:

  • festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom,
  • ljubiteljem in profesionalcem,
  • vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce,
  • glasba se pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni
  • prostori.


Muzofilski praznik glasbe ponuja izvirno osvežitev dogajanja ob začetku poletja. Prvi poletni dan, sonce, morje in glasba v živo … za idealen junijski oddih, korak do morja.