Najboljša kava v Portorožu?
Odpravite
se na izlet v Portorož, izberete svojo najljubšo lokacijo ob morju in naročite
belo kavo.
Natakar vas nato vpraša: Ma
kaj primorsko ali ljubljansko?
V
kolikor ste prvič prejeli takšno vprašanje, ostanete nekoliko zmedeni, saj
menite, da je kava vendarle le kava?
Na slovenski Obali poznamo nekoliko
bogatejšo tradicijo kave. Velik vpliv na primorsko kavo ima bližina Italije. Najbolj
poznane primorske kave so; espresso, macchiato, cappucino in caffe latte. Več o kavi.
Ste že slišali za
pravilo 5M?
Italijani,
mojstri kave, trdijo, da je pri ustvarjanju kave pomembno upoštevati 5M-jev, in
sicer macchina (kavomat), miscela (mešanica kave), macchino (mlinček), mano
(roka) in manutenzione (vzdrževanje).
Najboljše kavarne in slaščičarne
na obali.
Izbor
najbolj znanih kavarn in slaščičarn v
Sloveniji.
v Grand hotelu Bernardin imamo svojo najboljšo kavo
GTZ
– Gostinsko turistični zbor Slovenije
GTZ skrbi za
strokovna tekmovanja in sejem o turizmu ter gostinstvu. S tem namenom širi znanje o
stroki in ohranja njeno kakovost. Letos je 64. Gostinsko
turistični zbor potekal od 17. do 18.10.2017 v Kranjski Gori. V ospredju dogodka je bila strategija trajnostne rasti
slovenskega turizma. Strokovno
tekmovanje poteka v več kategorijah, ki so razdeljene v pet skupin, kuharstvo,
strežba, hotelirstvo, ekipna tekmovanja v kakovosti, postrežbi menija, cocktail
zabave, hladno toplega bifeja in šolska tekmovanja, kjer krepijo duh
ustvarjalnosti tudi med mladimi začetniki.
Že večkrat zapored je kava v Grand
hotelu Bernardin prejela zlato na GTZ Slovenija.
Obiščete Grand Garden in se prepustite božanskemu užitku mešanice okusov in dihjemajočim sončnim
zahodom.
Najboljša kava na obali!
Letos v kavarni Grand Caffe
povprašajte po ZLATI KAVI - SIVKIN RAJ.
Odkrivamo čarobne
sestavine najboljše kave:
Zlata kava – Sivkin raj
Sirup
Sivka Monin
Whisky
Talisker
Baileys
cream
Espresso
Illy, spenjeno mleko
Cena:
8,90EUR
V Hotelih Bernardin nimamo le zlate
kave od Nataše Lajh, ki je prejela odličje v kategoriji: priprava in postrežba kave. Prav tako smo prejeli ostala GTZ odličja v kategorijah: priprava jedi v
kotičku, priprava jedi po naročilu Magic box, hotelski receptorji, priprava jedi pred gosti, mešanje pijač, priprava in postrežba menija, sobarice in
razstava pogrinjka.
Predstavljamo
vam nagrajence Gostinsko turističnega zbora Slovenije po kategorijah in
nagradah:
nekaj utrinkov o naših nagrajenih sodelavcih
Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.