Najboljša kava na slovenski Obali, v Portorožu - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Najboljša kava na slovenski obali

Hoteli Bernardin| Kulinarika | 19. 11. 2017

Najboljša kava v Portorožu?

Odpravite se na izlet v Portorož, izberete svojo najljubšo lokacijo ob morju in naročite belo kavo. 

Natakar vas nato vpraša: Ma kaj primorsko ali ljubljansko?

V kolikor ste prvič prejeli takšno vprašanje, ostanete nekoliko zmedeni, saj menite, da je kava vendarle le kava? 

Na slovenski Obali poznamo nekoliko bogatejšo tradicijo kave. Velik vpliv na primorsko kavo ima bližina Italije. Najbolj poznane primorske kave so; espresso, macchiato, cappucino in caffe latte. Več o kavi.

Ste že slišali za pravilo 5M?

Italijani, mojstri kave, trdijo, da je pri ustvarjanju kave pomembno upoštevati 5M-jev, in sicer macchina (kavomat), miscela (mešanica kave), macchino (mlinček), mano (roka) in manutenzione (vzdrževanje).

Najboljše kavarne in slaščičarne na obali.

Izbor najbolj znanih kavarn in slaščičarn v Sloveniji.

v Grand hotelu Bernardin imamo svojo najboljšo kavo

GTZ – Gostinsko turistični zbor Slovenije

GTZ skrbi za strokovna tekmovanja in sejem o turizmu ter gostinstvu. S tem namenom širi znanje o stroki in ohranja njeno kakovost. Letos je 64. Gostinsko turistični zbor potekal od 17. do 18.10.2017 v Kranjski Gori. V ospredju dogodka je bila strategija trajnostne rasti slovenskega turizma. Strokovno tekmovanje poteka v več kategorijah, ki so razdeljene v pet skupin, kuharstvo, strežba, hotelirstvo, ekipna tekmovanja v kakovosti, postrežbi menija, cocktail zabave, hladno toplega bifeja in šolska tekmovanja, kjer krepijo duh ustvarjalnosti tudi med mladimi začetniki. 

Že večkrat zapored je kava v Grand hotelu Bernardin prejela zlato na GTZ Slovenija. 

Obiščete Grand Garden in se prepustite božanskemu užitku mešanice okusov in dihjemajočim sončnim zahodom.


Najboljša kava na obali!

Letos v kavarni Grand Caffe povprašajte po ZLATI KAVI - SIVKIN RAJ.

Odkrivamo čarobne sestavine najboljše kave:


Zlata kava – Sivkin raj

Sirup Sivka Monin

Whisky Talisker 

Baileys cream 

Espresso Illy, spenjeno mleko

Cena: 8,90EUR


V Hotelih Bernardin nimamo le zlate kave od Nataše Lajh, ki je prejela odličje v kategoriji: priprava in postrežba kave. Prav tako smo prejeli ostala GTZ odličja v kategorijah: priprava jedi v kotičku, priprava jedi po naročilu Magic box, hotelski receptorji, priprava jedi pred gosti, mešanje pijač, priprava in postrežba menija, sobarice in razstava pogrinjka.

Predstavljamo vam nagrajence Gostinsko turističnega zbora Slovenije po kategorijah in nagradah:

Naslednje leto bo 65. GTZ potekal v Hotelih Bernardin, vljudno vabljeni k ogledu.
nekaj utrinkov o naših nagrajenih sodelavcih
< >