3. Gourmet večer neskončnih okusov - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Gourmet večer neskončnih okusov

Hoteli Bernardin| Kulinarika | 12. 12. 2017
Za nami je že tretji letos, vinsko-kulinaričen dogodek na slovenski Obali, kjer se v Grand hotelu Bernardin - restavraciji Sunset - združuje ... prijetna družba, vrhunska vina, odlična kulinarika in seveda, tisto, kar doda češnjico na vrhu smetane, sončni zahod obarvan s paleto barv ... vse to, se čarobno preplete v nepozaben večer neskončnih okusov. 

Na tokratnem gourmet večeru smo v sodelovanju s portalom O vinu gostili in razpravljali o dveh uspešnih vinskih kleteh, Vinakoper in Klet Brda. Glavna predstavnika zgodbe o vinih sta bila enologa gostujočih vinskih kleti, Darinko Ribolic in Boštjan Zidar. K zgodbi sta se vključila urednik spletnega mesta O vinu.si, Vanja Alič in chef Hotelov Bernardin, Aleš Grašič.

Večer je bilo obogaten s petimi hodi, kjer sta se vsakič obe kombinaciji vin med seboj razlikovali, hkrati pa k jedem odlično dopolnjevali. Kljub temu, da so degustacijska vina bila med okušanjem različna, ju združuje veliko skupnega. Letos obe praznujeta jubilej, in sicer Klet Brda praznuje 60 let, Vinakoper pa desetletje več, kar je ravno v sinergiji s prazničnim decembrom. Poleg tega, se lahko obe vinski kleti pohvalita s svojo velikostjo, Vinakoper kot največja vinska klet v slovenski Istri, Klet Brda pa v Goriških brdih. 

Na tokratnem večeru sta bili kar dve kulinarični zvezdi večera. Prva je bila Ribja pečenica z rakovim bisquejem, rdečo polento in hrustljavim okisanim zeljem. Poleg sta se idealno prilegli vini z značajem. Vinakoper se je predstavila z zvrstjo plemenito belo (letnik 2015), medtem ko je Klet Brda predstavila eno izmed najbolj reprezentativnimi med rebulami – rebulo bagueri (letnik 2013).

Druga zvezda večeri je bila veliki finale. Šef kuhinje Grand hotela Bernardin Aleš Grašič je predstavil divjega sodoprstega kopitarja s kremo kostnega mozga, korenjem krebuljice, spenjenim luštrekom in gorčično peno z medom. Poleg sta spremljali žlahtna kapljica rdeče barve, briški merlot bagueri in koprska zvrst sixty.

Zaključek je posladkala Kakijeva panna cotta, kandiran kostanj in kroglice kutine. Poleg sta se odlično prilegla rdeči cipro iz Vinakoper in beli pikolit iz Kleti Brda.

To je bil še en uspešno organiziran vinsko-kulinarični dogodek, s katerimi bomo tradicionalno nadaljevali tudi v letu 2018, po uveljavljenem konceptu letošnjih uspešno izvedenih treh večerov.

Torej, vidimo se marca 2018 v prenovljenem Grand hotelu Bernardin, ki bo znova združil eleganco in udobje v eno.

Več o tokratnem večeru neskončnih okusov

Foto: Aleš Beno, Finance

Foto: Aleš Beno

Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.