Varno poletje v varni destinaciji - Hoteli Bernardin - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Varno poletje v varni destinaciji

Hoteli Bernardin| Nasveti | 20. 06. 2018

Varne počitnice in odgovorno vedenje turistov

Poletje je tu ... Morje in sonce že prijetno vabita na kopališča, kjer se nekateri kopalci sproščajo v plavanju, drugi pa aktivno raziskujejo obmorsko obalo. V Hotelih Bernardin tradicionalno, že sedmo leto zapored, v sodelovanju s Policijo, skrbimo za ozaveščanje turistov glede varnega preživljanja prostega časa. Pred turistično sezono je potrebno narediti vsako leto več za varnost, tako domačinov kot tudi turistov, ki pridejo na oddih v naše kraje. Da bi bilo poletje čim bolj mirno in varno, moramo združiti znanje, se povezati in prispevati vsak svoj delček v mozaik varnega ozračja. Preventivno ozaveščanje o vsakodnevnih tveganjih na dopustu prispeva k zagotavljanju varnega in brezkrbnega preživjanja prostega časa. Veliko lahko naredimo z ogovornim vedenjem tudi sami za lastno varnost na počitnicah in vsaka dodatna spodbuda še dodatno prispeva k previdnosti. 

S kopališkim redom skrbimo za varnost obiskovalcev kopališč. Ukrepi za varno preživljanje prostega časa na kopališčih so vpeti v osnovna načela varnega vedenja na plaži:

·        na plaži je prepovedano skakanje s pomola,

·        prepovedano je potapljanje pod vodo,

·        ni dovoljeno predolgo zadrževanje v akvatoriju, ki ni namenjeno kopalcem,

·        obiskovalce opozarjamo, naj ne puščajo vredne lastnine brez nadzora na kopališču,

·        oznake na vstopu v kopališče nagovarjajo kolesarje, da morajo peš čez kopališče,

·        otroci morajo biti na kopališču v spremstvu odrasle osebe,

·        zaželeno je oz. kopalce opozarjamo, da se ob največji vročini držijo senčnih površin pod drevesi,

·        skrbimo za ostali red kopalcev in varnost, tako da reševalci iz vode spremljajo dogajanje v morju.

Urejenost kopališča

Na vseh kopališčih v sklopu Hotelov Bernardin poleg varnosti kopalcev skrbimo tudi za urejenost, dostopnost in čistočo kopališča, zato plažo redno dnevno urejujemo. V ranih jutranjih urah, pred odpiranjem kopališča, uredimo in počistimo obalni predel, saj morski tok pogosto zanese razne odpadke in morsko travo na kopno. Poleg tega se vsako jutro počistijo ležalniki, kante, prodec, pomol in celotno kopališče.

Dostopnost v morje je pomembna

V ta namen poleg čiščenja obalnega predela, skrbimo za čiste stopnice, da pri vstopu v vodo ne bo spolzkega terena, zato se odstranijo nabrane alge in ostre školjke. Tako omogočamo varen vstop v morje.

Na plažah pod okriljem Hotelov Bernardin skrbimo za zadovoljstvo kopalcev

Na kopališču razpolagamo s tremi novimi tuši, ki so za obiskovalce brezplačni. Poleg tega obiskovalcev ponujamo svežo ponudbo dnevnih prigrizkov, kosil in osvežilne pijače, kot tudi možnost najema ležalnikov in senčnikov. Za tiste bolj aktivne, so na razpolago vodni športi, prostor za odbojko, mini golf in ostale travnate površine, na katerih naša animacija poskrbi, da bo vsak dan zanimiv in poletno razigran.

Na vseh plažah Hotelov Bernardin imamo modro zastavo


Modra zastava na plaži je znak, da ste se znašli na kakovostnem kopališču. V Hotelih Bernardin razpolagamo s šestimi modrimi zastavami, ki so postavljene na vsakem kopališču, na Bernardinu, Strunjanu - v Salineri, v Izoli - v Simonovem zalivu, v kampu v Luciji in Marini Portorož. Upravljavci kopališč morajo za prejetje modre zastave izpolnjevati več kriterijev, ki so razdeljeni v sledeče indikatorje: kakovost kopalne vode, varnost in storitve, okoljska vzgoja, informiranje kopalcev in okolju prijazno poslovanje.
< >
Foto vir: RTV Slo & Policija