Poslovna odličnost v objemu slovenske istre - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Poslovna odličnost v objemu slovenske Istre

Hoteli Bernardin| Nasveti | 31. 08. 2020

Hotel Histrion – edinstveno doživetje Istre le korak do morja!

Prenovljen Hotel Histrion, največji hotel na slovenski Obali, združuje poslovne priložnosti in sproščen oddih z najlepšim razgledom na morje. Na vsakem koraku boste občutili bližino morja, sonca, istrske kulinarike, značilnih istrskih zelišč in zavetje tradicionalne istrske arhitekture, ki pripovedujejo zgodbe edinstvenih lepot in doživetij Istre.

Kako ga začutiti?

V prostorni avli hotela vas najprej pozdravijo značilne stene suhozidne gradnje (vpisana na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine) in istrske škure. Prevzame vas občutek, da ste del nečesa posebnega, ki se nadaljuje tudi v sobah, kjer v vsakem nadstropju posebej odseva duh istrske zgodbe skozi elemente morja in piranske soli, sivke ter oljk. Skozi celoten hotel vas pozdravlja istrski hrast, njegov topel objem pa vas opominja na moč tega drevesa, ki je v tem prostoru prisoten od nekdaj. 

Zato globoko vdihnite, začutite sonce in sol na svoji koži. Prepustite se vonju in okusu čisto vaše istrsko obarvane morske dogodivščine. Le korak do morja!

Kako ga doživeti?

Istriana za kulinarična doživetja

Kulinarika slovenske Istre temelji predvsem na enostavno pripravljenih jedeh is sezonskih surovin lokalne pridelave. Navdušili se boste nad raznolikostjo, strastjo in skladnostjo okusov. Preizkusili boste tako sredozemsko kot celinsko kuhinjo, zaokrožili pa z lokalnimi avtohtonimi sestavinami: piranska sol, istrske začimbe, vrhunska olivna olja in istrska vina.

Predlogi za poslovne dogodke #kulinarika

V hiši: istrski večer s tradicionalno istrsko kulinariko in glasbo / degustacijski večeri z olivnimi olji ali izbori lokalnih vinarjev
Lokalno: - Vino: Vinska doživetja ob sončnem zahodu in v zaledju Slo. Istre
- Olje: Vintage kulinarično doživetje Lisjak
- Tratufi: Lov, kuhanje in pokušina

V hiši: Istrski večer

Na melodijo istrske tradicionalne glasbe boste zaplesali v večer poln kulinaričnih dobrot lokalne istrske kuhinje. Na večeru ne bo manjkala niti skupinska degustacija z olivnimi olji in okušina vin iz lokalnih pristnih vinskih hiš. 

Lokalno: Vino & olje & tartufi

V Portorožu in Piranu lahko izbirate med izbranimi doživetji. Najbolj priljubljena istrska izkušnja je lov na tarfufe, ki poleg lova vključuje: kuhanje po starem receptu, obrok fužev s tartufi, pokušina namazov in sira s tartufi. Najbolj posebno doživetje je Vintage kulinarično doživetje Lisjak - izobraževalno popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah slovenske Obale in istrskega podeželja. Na pot se odpravite s starodobnimi avti Fiat in Zastava. Pot prične od mesta Koper, nadaljujete po cesti do Belvederja, kjer si ogledate izjemen razgled na Izolo. Nato nadaljujete do Portoroža, od koder se zapeljete proti Šmarjam do končne destinacije - Oljarne Lisjak. Sledi predstavitev oljarne Lisjak, oljčnih olj in degustacija vzorcev vin od lokalnih vinarjev in prigrizek z lokalnimi dobrotami.

Predlogi za poslovne dogodke #sprostitev

V hiši: Svet Savn – posebnosti
Lokalno: Thalasso SPA Lepa Vida

V hiši: Svet Savn – posebnosti

Istrski hamam – ritual zunanjega čiščenja telesa zajema piling s soljo, miljenje z naravnim milom z eteričnim oljem sivke in rožmarina, izmenično spiranje s toplo in hladno vodo, naravne obloge lede na potrebe vaše kože. 
Solna soba – aerosoli, ki se iz soli slovenske Istre (obložene stene in tla) sproščajo v zrak blagodejno vplivajo na dihala in preprečujejo nastanek respiratornih obolenj.
Kneipova pot – sprehod po 4 malih bazenčkih, napolnjenih s kamenčki, sproži refleksne točke na stopalih in blagodejno vpliva na počutje.

Lokalno: Thalasso SPA – Lepa Vida

Okrepite telo in duha v edinstvenem naravnem okolju sredi solnih polj! Wellness na prostem Thalasso SPA Lepa Vida v Krajinskem parku Sečoveljske soline ponuja izvrstno zatočišče za pobeg iz vsakdana. Predajte se užitkom prvovrstne talasoterapije, ki izkorišča blagodejne učinke morja na naravno odpornost in izboljšanje splošnega počutja. Po razvajanju s solinskim blatom in slanico se boste vrnili kot prerojeni.

Trenutek zame

Če združimo čist in bogat morski zrak, sonce, blagodejno sol in blato ter dobrodejna istrska zelišča, dobimo popolno kombinacijo za sprostitev, regeneracijo in vedno dobrodošel umik vase. V Wellness Benedicta sledimo miselnosti reda Benedicta – občutek notranje popolnosti in zadovoljstva. Ko zasijemo v vsem svojem čaru smo lahko kos življenjskim in poslovnim izzivom.

Skupinske aktivnosti #teambuilding

Hotel Histrion je s svojo lego med Piranom in Portorožem, le korak do morja, odlična izhodiščna točka za številne aktivnosti.

Direktno iz hiše: - na jadranje, veslanje, SUP-anje, ...
- kolesarjenje: Hotel Histrion je pridobil znak specializacije hotela za kolesarje v kategoriji dveh koles. Hotel izpolnjuje pogoje kolesarjev v smislu kakovosti in ponujenih storitev.
Lokalno: - Iskanje Tartinijeve violine v Piranu ali z multi-bike na kolesarki sprehod.

Poslovna srečanja

Hotel Histrion je odlična izbira tudi za korporativne dogodke, plenarna zasedanja in dogodke, ki si želijo večjo zasebnost.

V hotelu sta na voljo 2 dvorani, Larus in Asteria.

Dvorana Asteria, se nahaja na 3. nadstropju Hotela Histrion. Prednosti dvorane so: 3 panoramske stene, ki dvorani nudijo dnevno svetlobo in čudovit razgled na morje, direkten dostop do preddverja z registracijo in odprto teraso ter sodobna tehnična oprema. Dvorana je primerna za sledečo tipologijo dogodkov: poslovna srečanja, okrogle mize, TB, okrogle mize, novinarske konference, plenarna zasedanja, pevske ali plesne vaje.

Dvorana Larus, se nahaja tik ob recepciji Hotela Histrion. Dvorana sprejme do 16 oseb, opremljena je s fiksno ovalno mizo in dnevno svetlobo. Primerna je za manjša srečanja in sestanke.

Preverite razpoložljivost tukaj