Terme in zdravilišča v Sloveniji - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Terme in zdravilišča v Sloveniji

Hoteli Bernardin| Wellness | 17. 04. 2017
Slovenija je kljub majhni površini polna naravnih bogastev. V naši domovini najdemo vse od termalnih voda z zdravilnimi učinki do ugodnih klimatskih razmer in nedotaknjenega naravnega okolja. Ne glede na to, kam vas bo zanesla pot, povsod boste lahko uživali v blagodejnih učinkih in gostoljubju slovenskih naravnih zdravilišč.
Na Štajerskem boste našli največ slovenskih naravnih zdravilišč. V izjemno ugodno klimo zelenega Pohorja, med vinorodne gorice, jezera in polja vas vabi kar sedem term in zdravilišč.

Pomurje, kjer je krajina kot nalašč za kolesarski izlet z družino in kulinarične specialitete. Zdravilne termalne vode so le del razlogov, zaradi katerih se boste zaljubili v prekmurske terme in zdravilišča.

Mediteranska klima, ki ugodno vpliva na zdravje in dihalne poti, lepota kraškega sveta in pogled na morje naj vas premamijo in popeljejo na Primorsko. Tam vas pričakujeta dve slovenski naravni zdravilišči. 

Dolenjska, dežela zidanic in zelenega Jurija, po kateri se vije lepotica Krka, ima bogato tradicijo termalnih voda. Gostoljubno vas bodo sprejeli v dveh slovenskih naravnih zdraviliščih. Največje terme pa boste našli v Posavju, kjer se združita Krka in Sava.

Kako izbrati?

Slovenija je dežela zdravilnih voda. Njeni termalni in mineralni vrelci so vir zdravja in dobrega počutja. Izberite svoje termalno zdravilišče v zelenem okolju Panonske nižine, Krasa, Alp ali Sredozemlja.

V Sloveniji lahko pravo zdravilišče zase poiščete glede na pokrajino ali glede na to, kaj potrebuje vaše telo, česa si želi vaš notranji jaz ter kakšen oddih pričakujete vi in vaš partner.

Slovenske zdrave vode so povezane s številnimi legendami in pripovedkami. Skoraj vsako zdravilišče ima svojo legendo o odkritju vodnih vrelcev. Prav vsa slovenska naravna zdravilišča pa imajo skupno značilnost: vračajo veselje do življenja!

Avtentičnost doživetij in okusov

Slovenska naravna zdravilišča so od svojih začetkov naprej tesno povezana z življenjem krajev, v katerih so se razvila. Posebnosti vsake zelene pokrajine, vinorodne dežele, bližnjih gozdov, polj in pašnikov so naravni del ponudbe slovenskih zdravilišč. So del terapevtskih in sprostitvenih programov, izletov, dogodkov in kulinarike.

Zeleno na slovenski način

Temelj slovenskih zdravilišč je razkošje iz narave, zato je razvoj zdraviliške ponudbe usmerjen v trajnostno ohranjanje zelene Slovenije. 

V deželi povsod pitne vode, zelenih gozdov in izjemnih območij neokrnjene in zaščitene narave zdraviliški centri prisegajo na ohranjanje posebnosti v okolju.

Občutek varnosti

Slovenska zdravilišča spodbujajo stik s samim seboj v varnem in mirnem zelenem okolju. Blizu mestne živahnosti, toda daleč od ponorelih ritmov, blizu podeželske počasnosti, daleč od dolgočasja, ponujajo priložnosti za obnovo moči na vsakomur lasten in vselej varen način. V varni in zeleni Sloveniji ste bližje svojemu miru.

Ljubezen do ljudi

Slovenija je dežela tiste ljubezni, ki povezuje vso različnost pokrajin in ljudi. Slovenska zdravilišča to ljubezen spreminjajo v gostoljubnost in spoštovanje individualnosti. Navdušujejo s pristnostjo in razvajajo s prijazno odprtostjo. Njihovo poslanstvo je skrb za dobro počutje ljudi s spoštovanjem posameznikovih želja in potreb!

Poskrbite za svoje telo, zdrav način življenja in stanje duha

Vzemite si čas zase. Slovenska naravna zdravilišča vam ponujajo vse, kar potrebujete za sproščujoč oddih ali uspešno okrevanje

V vseh štirinajstih državno verificiranih naravnih zdraviliščih in termah vas bodo gostoljubno sprejeli in poskrbeli za udobno namestitev v hotelih, apartmajih, počitniških hišicah in kampih, poskrbljeno pa je tudi za avtodome.

Tisti, ki v terme in zdravilišča prihajate zaradi zdravstvenih razlogov, boste vse ključne informacije našli v sklopu: Zdravje. Za vse, ki iščete sprostitev in razvajanje, je na voljo pestra ponudba wellnessa, vaš oddih pa naj popestrita še šport in zabava.

Slovenska naravna zdravilišča najdete v štirih slovenskih regijah. Odkrijte naravna in kulturna bogastva vsake od njih in se prepustite gostoljubju tamkajšnjih term in zdravilišč.

Kako izbrati prave terme ali zdravilišče?

Ponudba slovenskih naravnih zdravilišč je pestra in raznolika. 

Če že veste, katere storitve iščete, vam priporočamo uporabo iskalnika po ponudbi, s katerim v nekaj klikih najdete ponudnike, ki najbolj ustrezajo vašim željam, in jim pošljete povpraševanja.