Valentinovo - dan za zaljubljeno razvajanje - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay

Valentinovo - dan za romantično razvajanje

Hoteli Bernardin| Wellness | 12. 02. 2018

Vzemite si čas za zaljubljeno razvajanje v dvoje

Valentinovo - dan za zaljubljence - 14. februar, je tisti dan v letu, ko ne smemo pozabiti na ljubezen ... in prav je tako. 

V današnjem hitrem ritmu življenja, se velikokrat pritožujemo, da nimamo časa za ohranjanje partnerskega odnosa. Kljub temu, da se mnenja o praznovanju Valentina delijo. Nekaterim osebam je praznik všečen, ker si vzamejo čas za najdražje. Drugi pa menijo, da je praznik preveč komercialno usmerjen, saj naj bi preveč spodbujal potrošniško kulturo ...

Kljub temu, je valentinovo vsaj tisti en dan v letu, ki nas ustavi in dovoli, da si vzamemo čas za ljubezen. Ne glede na to, kaj podarimo, je čas tisto darilo, ki je najdragocenejše. 

Od kod izhaja Valentinovo?

Valentinovo kot dan za zaljubljence, so pri nas pripeljale zahodne kulture. Pri nas je na začetku veljal god svetega Valentina za prvi priklic spomladi, saj naj bi Valentin - pomladni svetnik - prinesel ključ do korenin rastlin. Po starem kmečkem koledarju na ta dan začne prvo delo v vinogradih in na vrtovih. Današnji pomen, o praznovanju romantične ljubezni, je prevzel šele po visokem srednjem veku.

Poznamo mnogo Valentinovih zgodb

Ena izmed legend pravi, da valentinovo izhaja iz leta 1979. Zgodba opisuje nesrečno ljubezen Valentina, jetnika, ki se je v zaporu zaljubil v slepo hčer paznika. Njegovo izkazovanje ljubezni preko pisem in pesmi, je slepi lepotici povrnil vid.

Prav tako poznamo legendo, ki pravi, da se Valentinov dan navezuje na čas, ko je cesar Klavdij II. prepovedal poročanje rimskih vojakov pred vstopom v vojno. Sveti Valentin je ljubezenske želje uslišal in mlade pare naskrivaj popeljal v sveto zavezo.  

Danes vsak par ustvarja svojo zgodbo, svojo legendo. Praznik najbolj povezujemo z medsebojno izmenjavo ljubezenskih pisemc v obliki srca ali krilatega Kupida, ki jih imenujemo tudi ''valentinčki''.

Na glede na to, kateri zgodbi o Valentinu boste verjeli ...  vidva lahko ustvarita svojo zgodbo ...
Zakaj si ne bi privoščila romantičen oddih v dvoje?

Top wellness storitev za vaju

Dame, svojemu "Adamu", podarite Masažo s toplimi zeliščnimi snopi, ki bo spodbudila krvni obtok in sprostila napete mišice. Gospodje, vašim "Evam",  poklonite Spa manikiro s pilingom in prijetno parafinsko oblogo za intenzivno nego rok

Podarite svojim najdražjim popolno razvajanje. V kolikor nam ob obisku zaupate, da ste prebrali "Valentinov zapis" na našem blogu, vam ob nakupu zgornjih storitev podarimo 10% popust. Za dodatne informacije, nakup darilnih bonov ali rezervacije, so vam na voljo naši wellness centri v Portorožu, Strunjanu in Izoli.

Ali pa se odpravita skupaj v raj?

Raj za Adamo in Evo ... v Paradise Spa zajema najem vip suite v Grand Hotelu Bernardin 5*, v kateri se bosta razvajala v jacuzziju, bio savni in prostoru za počitek. Ob najemu sledi še enourna masaža (Aroma masaža Ponklay ali Mediteranea) v kabini za pare, saj masaža poteka v istem prostoru. Da bo čas v vip spa suiti popoln, prejmeta še šampanjec, narezano sadje in vodo ... tako se za nekaj časa odmaknita od sveta in stopita v raj ...

Ker je valentinovo čas, ko izkazujemo ljubezen, ne smemo pozabiti na svojo družino ... na dan ljubezni lahko skupaj z otroci skočite v bazen z morsko vodo in se na hitro sprostite z 30 minutno masažo za starše in 20 minutno masažo za otroke.

Preverite, kje se nahaja največji morski vodni park na slovenski Obali - Termaris Bernardin - ali se prepustite neskončnemu razgledu v bazenu z morsko vodo v centru dobrega počutja Paradise Spa.