Portorož nastanitve in zanimivosti - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
overlay
Rezerviraj svojo namestitev!

Portorož – od soli do elitnega turizma

Portorož je znano turistično mesto na slovenski obali. Je priljubljen kraj za oddih, zabavo in tudi delo. Turistično naselje  med Piranom in Lucijo leži v zalivu z lepo oblikovanim flišnim gričevjem v ozadju, ki ga varuje pred mrzlimi vetrovi. Mesto Portorož spada pod občino Piran, ki ima okoli 17.000 prebivalcev.

Portorož je bil že v 13. stoletju znan kot zdraviliški kraj. 

Ime Portorož izhaja iz imena cerkve Marije Rožnovenske, Madonna delle Rose, ki se prvič omenja že v dvanajstem stoletju v zvezi z benediktinskim samostanom, ki je stal v bližini sedanjega hotela Metropol. Zgodovinski viri trdijo, da je prav zavetni zaliv Svetega Lovrenca (danes Portorož) privabljal ladje, da so tja pribežale pred neurji. Menihi so z morsko vodo in slanico zdravili razne bolezni. Že leta 1830 so zgradili prvi zdraviliški hotel. Uspehi pri zdravljenju so privabljali vedno več gostov. Postopno so začeli Portorož obiskovati poleg zdraviliških tudi drugi gosti. Že pred 1. svetovno vojno je postal mednarodno znan turistični kraj.

Danes je mesto posejano s hoteli, restavracijami in baristarimi vilami in drugim. 

< >
Nočno življenje - zabava poteka v barih na plaži, brbončice pa si lahko razvajate v elitnih restavracijah, ki s svojo avtentično visoko kulinarično ponudbonavdušuje. Za primorska mesta kot je Portorož so pri kulinariki bolj pogosti recepti z avtentičnimi morskimi začimbami in sestavinami. Jedi, ki vsebujejo ribe, školjke, rake in druge morske specialitete. Primorci so poznani po tem, da pripravijo morske jedi na poseben način, zato imajo le-te boljši okus, kot če jih pripravimo sami.

Bernardin Resort - med morjem in soncem

Bernardin je turistični kraj, kjer se na 25 hektarjih med oleandri, palmami, rožmarini in lovorji razprostira letovišče in srečevališče z dvoranami in hoteli različnih kategorij in cenovnih razredov, a z enim skupnim imenovalcem: vrhunski standardi storitve, obogateni s slovenskim gostoljubjem. Vse to je Bernardin resort.

Podnebje

Portorož z svojim subtropskim podnebjem sodi med najtoplejše predele Slovenije. Padavin je zelo malo, značilne so tudi mile zime in ne preveč vroča poletja. Veliko je sončnih dni. Letno povprečje le-teh znaša 2346 ur. Padavin je malo, med 1000 in 1100 mm letno. Prav zaradi tega prihajajo sem vse generacije, 365 dni v letu, saj Portorož ali Mesto rož kot mu radi pravimo nikoli ne spi. Če ste se že odločili za obisk preverite še vreme kako kaže in se vživite v ogled v živo – webcam

Plaže

Bernardin Resort, Grand Hotel Bernardin

Danes je plaža v Portorožu posejana s pomoli, urejeno je sprehajališče, center vodnih športov, igrišče za otroke in drugo. Portoroška plaža se deli na peščeni del in travnato območje, na obeh pa so obiskovalcem na voljo številni ležalniki. Ob plaži se nahajajo tudi mnoge restavracije in lokali, kjer se lahko sproščamo na udobnih sedežih in uživamo v slastnih kulinaričnih specialitetah.

< >

Kaj početi

Za vsakogar se najde kaj, bodisi so to družine, pari, upokojenci , druščina prijateljev ali športniki. Med vašimi počitnicami v Portorožu, ko spoznavate vedno nasmejane in prijazne domačine in kulinariko se lahko ukvarjate tudi s športom. Na voljo so vam:


PotapljanjeJahanjeRibolovSmučanje na vodi
JadranjeOdbojkaKolesarjenjeLet s padalom
SurfanjeNogometTenisGolf
Supanje

Portorož poskrbi za počitnikovanje v celoti. Na voljo vam je več hotelov, apartmajev, hostlov. Za spoznavanje kulinarike se lahko odpravite v najboljše restavracije z pridihom lokalnih dobrot. Plaža in različne aktivnosti vam bodo krajšale in popestrile dan. Ob večerih pa se boste lahko zabavali na festivalih in koncertih. Portorož je prava izbira za vse generacije željne zabave, sprostitve in počitka.

Lokacija

Kaj doživeti?

1. Avditorij Portorož

Avditorij Portorož je največji prireditveni prostor za Portorož, ki se ga uporablja za različne dogodke, prireditve. Z zabavami in festivali je namenjen vsem generacijam , tako mlajšim kot starejšim.  Vsako leto Portorož v času poletja gosti vrsto festivalov in glasbenikov, zato je tudi tako priljubljen.

2. Krajinski park - Sečoveljske soline

Sečoveljske soline so  po velikosti največje še delujoče soline. Krajinski park Sečoveljske soline so velike približno 65ha. Sestavljene so iz več kanalov, kristalizacijskih in izparilnih bazenov. Sol ni več pomembna za gospodarstvo, saj jo večinoma uvažamo. Sečoveljske soline so zaščitene in predstavljajo našo preteklost in solinarstvo. Uporabljajo se le še v turistične namene, da ljudje vidijo kako so včasih pridobivali sol.

3. Fiesa

Fiesa je manjši zaliv, ki se nahaja med Piranom in Strunjanom. Zanimiva je po svojih dveh sladkovodnih jezerih, od katerih je manjše naravno in večje umetno. Nahajata se zraven sprehajalne poti ob morju, ki nas vodi vse do Pirana. Jezeri sta razglašeni za naravni spomenik od leta 1990. Nastali sta kot posledica odkopavanja gline za potrebe nekdanje opekarne. Malo jezero je sladkovodno in globoko do 6,5 metrov. Večje je globlje in od leta 1963 povezano z morjem, zato se v njem mešata sladka in slana voda. V tem biotopu se torej srečujejo sladkovodni in morski rastlinski in živalski organizmi. Zaliv se je v zadnjih desetletjih spremenil v priljubljeno kopališko počitniško naselje z avtokampom, hoteli, počitniškimi domovi in vilami.

4. Parenzana

Parenzana – 123,1 km dolga ozkotirna železniška proga, ki je povezovala 33 Istrskih krajev od Trsta do Poreča (13km – Italija, 32km -Slovenija, 78km Hrvaška). Železnica je bila ukinjena leta 1935. Ob stoletnici otvoritve proge, leta 2002, so začeli resno razpravljati o možnih projektih obnovitve Parenzane in nastal je projekt kolesarske poti in pešpoti. Projekt je malenkostno zastal, leta 2006 pa ponovno oživel. Do junija 2008 so revitalizirali 80 km trase, z integracijo Hrvaško-slovenske turistične ponudbe.

5. Cerkvica S. Bernardina

Na zelenem rtu, obdarjenem s posebej ugodno klimo, med srednjeveškim Piranom in modernim Portorožem, se na 25 hektarjih razteza hotelsko naselje Bernardin. Osrednji del krasi zvonik nekdanje samostanske cerkvice Sv. Bernardina iz 15. stoletja, ki nemo priča o bogati kulturni dediščini kraja.

6. Seča – Vrt kaktusov

 V Seči pri Portorožu se kot posebnost nahaja Vrt kaktusov. Do njega lahko pridete po peš poti iz kampa Lucija  ali po glavni cesti iz Portoroža. 

Hoteli in kamp v Portorožu