Top dogodki 2020 na slovenski Obali - Hoteli Bernardin

Top dogodki 2022 na slovenski Obali

Kaj, kdaj, kje ... dogaja se?

APRIL

18. Solinarski praznik, 23.4. - 24.4.2022, Tartinijev trg, Piran
Praznik je posvečen potovanju v preteklost in vsakdanje življenje tedanjega časa. Obiskovalci bodo lahko spoznali mnoge zanimivosti in skrivnosti tradicije pridelave soli, ki je stara več kot 700 let in je bila zelo pomemben vir zaslužka za mesto.
Vespa World Days 2022 - SLOVespa, Portorož, 22.4. – 24.4.2022
Centralna plaža, Portorož

Več informacij
Praznik olja in bledeža, 30.4. – 1.5.2022
Tudi letos se bo v Padni odvijal tradicionalni 10. Praznik olja in bledeža, kjer bomo domačini pripravili ponudbo avtohtonih sort oljčnega olja, kmetijskih pridelkov pridelanih na Šavrinskem gričevju in tradicionalnih istrskih jedi. Poleg istrskih kulinaričnih užitkov bo prireditev ponudila tudi možnosti za številne aktivnosti in pristne istrske zabave v večernih urah.

MAJ

Tartinijeva prvomajska tržnica, 29.4. - 9.5.2022, 17.00-22.00.
Tartinijev trg bodo preplavile barve pomladi. Vabljeni na prvomajsko tržnico z bogato ponudbo lokalnih in obrtno-umetniških pridelkov.
Tržnico organizira Društvo meščanov mesta Piran.

Dnevi domačih pedočev, 13.5. – 5.6.2022 – Izola
Vonj domačih pedočev, katere boste lahko preizkusili v mnogih izolskih gostilnah in restavracijah, bo očaral Izolo med 13. majem in 5. junijem. Klapavice oziroma pedoči so najbolj znani in obenem dosegljivi morski sadeži. Največkrat jih pripravimo »na buzaro« in kot taki predstavljajo najbolj preprosto jed s školjkami. Na Dnevih domačih pedočev boste poleg običajno pripravljenih pedočev okušali tudi druge jedi s temi školjkami in tako spoznavali kulinarično domišljijo izolskih chefov.

PortoRose2 – Rose & Rosé Festival 2022, 27.5. - 29.5.2022
Sprehodite se po čudovitem Rožnem vrtu sredi Portoroža. Med elegantnimi vrtnicami in ob spremljavi lahkotne jazz & blues glasbe in vrhunskih artistov okusite vrhunska rosé vina in penine ter ostale dobrote z okusom vrtnic.

JUNIJ

Mednarodni Filmski Festival “Kino Otok – Isola Cinema”, 1.- 5.6.2022
Obmorska Izola pred začetkom glavne poletne sezone vsako leto znova zaživi kot pravi filmski otok. Mediteranski karakter festivala Kino Otok se kaže v ravnovesju med sproščenostjo in temperamentom, ki učinkuje kot čarobna otoška formula – kdor ga je kdaj koli obiskal, se želi vedno znova vračati. Festival je vse od leta 2004 festival v pravem pomenu besede: živo srečanje ustvarjalcev in obiskovalcev ob filmski umetnosti, z odličnim izborom filmov in s prepoznavnimi gosti z vsega sveta.

29. Evropski H.O.G.® RALLY (Harley-Davidson), 9.6. – 12.6.2022
29. evropsko srečanje H.O.G.® Rally bo eklektična mešanica žive glasbe, didžejev in zabave, v H.O.G. Village si boste lahko ogledali razstavo najnovejših modelov Harley-Davidson, obiskali območje za demonstracijske vožnje, kupili spominke Harley-Davidson v maloprodajni vasi, uživali v odlični hrani in pijači ter obiskali legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v bivšem skladišču Grando.
Tartinijeva binkoštna tržnica, 3.6. - 13.6.2022
Na tržnici bodo na voljo lokalni in obrtniško-umetniški izdelki. Tržnico organizira Društvo meščanov mesta Piran. Vabljeni!