Šport in rekreacija v Hotelih Bernardin - Hoteli Bernardin

Re-kreativni v vseh letnih časih, korak do morja

Zlato sonce in modro morje - za modre odločitve, ki prinašajo zlato.    

Slovenska Obala ima poleg ugodne klime čez celo leto, dostopnosti, varnosti, dobre namestitvene in športne infrastrukture, tudi dobro razvit sistem treninga, testiranja in rehabilitacije športnikov. Slovenski športniki se v različnih športih disciplinah uvrščajo v sam svetovni vrh športne elite. Naš prostor ponuja športnikom in športnim ekipam dobre pogoje za priprave, treninge, tekme, regate kot tudi partnerstva na treningih in prijateljskih srečanjih. Športno aktivni imajo ob ugodni klimi in dobrih pogojih, možnost različnih aktivnosti skozi celo leto, še posebej od januarja do maja in od septembra do decembra.

V Bernardin, San Simon in Salinera resortu nudimo športnikom različne namestitvene kapacitete tik ob morju in v bližini športnih objektov. V naših hotelih in športnih objektih v bližini poskrbimo, da športnikom zagotovimo vrhunski trenažni proces, saj se v neposredni bližini, v Portorožu in Kopru, nahaja tudi nacionalni Olimpijski trenažni center. 

< >

Kolesarstvo

Po slovenski Obali se razprostirajo številne označene in neoznačene kolesarske poti različnih težavnosti. Na izlet se lahko popeljete po čudovitih urejenih, asfaltiranih kolesarskih progah, za tiste bolj drzne pa kolesarske poti vodijo tudi po makadamskih in gozdnih cestah, posute z različno zahtevnimi vzponi in razburljivimi spusti.

Najbolj znana kolesarska pot je označena, razgibana in dokaj nezahtevna, med Izolo in Sečovljami. Za tiste, ki želijo raziskovati tudi del istrskega zaledja je prava izbira srednje zahtevna kolesarska pot okoli Tinjana. Zanimiva avantura čez izolsko zaledje za kondicijsko bolj pripravljene kolesarje pa je odlična kolesarska tura, dolga 53,90 km, po izolskem zaledju. Več o treh najbolj znanih kolesarskih poteh lahko najdete tukaj. Več o treh najbolj znanih kolesarskih poteh lahko najdete tukaj. V veliko pomoč vam lahko služi zemljevid kolesarskih poti po slovenski Obali. Za vse ostale kolesarke želje pa bosta poskrbela Hotel Histrion in Hotel Salinera, ki ju odlikuje certifikat kolesarjem prijazen hotel.Aplikacija, ki jo kot kolesar moraš imeti

Tek

Ob slovenski Obali lahko najdete številne poti za različne zahtevnostne stopnje teka. Na njih se lahko preizkusijo tako začetniki kot tekači maratonci. Ena izmed bolj poznanih obmorskih poti je pot od Kopra do Izole, ki poteka ob nekdanji železnici Parazzana in se konča v Simonovem zalivu. Čeprav je pot razgibana in živahna, je vsekakor primerna tudi za začetnike. Za še več idej in navdih si lahko pomagate z aplikacijo Endomondo, kjer lahko tekači sami objavljajo zanimive tekaške poti.

Poti, ki so namenjene tako kolesarjem kot tekačem, so primerne tudi za pohodnike in nordijsko hojo. Le-ta je izredno zdrava in telesu naravna aktivnost, pri kateri uporabljamo večino mišičnih skupin, zato z njo krepimo celotno telo. Če ste ljubitelji hoje in pohodništva nasploh, potem je nordijska hoja odlična nadgradnja, ki je primerna za vse generacije.


Tenis

Tenis že dolgo časa ni zgolj poletni šport ali šport za zunanja igrišča. Številni klubi na Obali nudijo pokrita teniška igrišča, ki omogočajo brezskrbno vadbo tudi pozimi. Največkrat so teniška igrišča pokrita z montažnimi baloni, imajo pa tudi razsvetljavo, ki omogoča igranje zvečer, ponekod pa se tenis igra tudi v dvoranah. Velika prednost je nenazadnje tudi bližina hotelov v vseh naših obalnih mestih, v katerih vam lahko nudimo namestitev, v času priprav in teniških treningov.

Le korak do Bernardin, San Simon in Salinera resortih so vam na razpolago 4 tenis centri:
< >

Šport na in v vodi

Veter in sončni dnevi na slovenski Obali privabljajo številne ljubitelje vodnih športov. Pogoji so ugodni za  privlačno windsurfanje, supanje, jadranje, veslanje, plavanje, vaterpolo …  

V Bernardin in San Simon resortu imamo dolgoletne izkušnje na področju gostovanja mednarodnih jadralnih klubov, saj so na tem območju v treh zalivih Kopra, Izola in Pirana, izvrstni vetrovni pogoji. To dokazujejo številne tradicionalne regate, ki jih organizirajo lokalni jadralni klubi kot tudi državne, evropske in svetovne regate. Med večje regate z mednarodno udeležbo se uvrščajo Velikonočna regata, Halloween regata, Portorož Cup, Spring Cup Izola, regata za pokal Burje v maju, Martinova regata v novembru, Diplomatska regata in številne druge.

Za jadralce primerna centra sta:

 • Nov Jadralni center Piran, kjer se lahko poslužujete s: privezi, parkirišče za avtomobile in avtodome, garderobe, kongresni prostori, privezi za večje čolne, zunanje in notranje skladišče.
 • Jadralni klub Burja Izola, kjer se lahko poslužujete s: privezi, parkirišče za avtomobile in avtodome, garderobe, kongresni prostori, delavnica za vzdrževanje čolnov.
 • Jadralni klub Jadro Koper, kjer se lahko poslužujete s: privezi, parkirišče za avtomobile in avtodome, garderobe ...

Za najem ali tečaj windsurfa ali supa najdete: 

Drugi športni objekti povezani z vodnimi športi:

< >

Beach Volley

Peščena igrišča za odbojko na mivki lahko najdete le na obalnih predelih, kjer lahko aktivno preživite čas ob morju in soncu. Tri popolno opremljena igrišča boste našli v neposredni bližini Hotela Vile Park in v San Simon resortu.

Igrišča za odbojko na mivki:

 • Bernardin resort:  Plaža Hoteli Vile Park - 1 igrišče
 • San Simon resort: Plaža San Simon - 2 igrišči
 • Portorož: Centralna plaža Portorož - 4 igrišča z reflektorji
 • Koper: športni park Bonifika Koper -  8 igrišč z reflektorji

Nogomet

Slovenska Obala je zaradi blagodejne mediteranske lege zelo primerna lokacija za nogometne priprave. Prav zaradi hotelske ponudbe, prilagojene športnikom, sejnih sob za sestanke in neposredne bližine treh nogometnih stadionov ter širok nabor urejenih igrišč, na katerih je mogoče trenirati od jeseni do poletja, so priprave na nogometno sezono bolj organizirane in efektivne.

Na razpolago so trije ključni stadioni:

Za športnike – korak do najema dvorane

Vsi športni objekti so grajeni po najsodobnejših standardih z upoštevanjem dimenzij mednarodnih športnih federacij za priprave in tekmovanja. Na Slovenski Obali smo že gostili tudi največja tekmovanja od evropskega prvenstva v košarki do svetovnega prvenstva v karateju za združene karate organizacije UWK in ostala tekmovanja v odbojki, rokometu, borilnih športih, plesu …

NABOR ŠPORTNIH DVORAN

V Hotelih Bernardin ali v bližini je na razpolago tudi nekoliko bolj specializirana športna infrastruktura, kjer lahko organizirate športne priprave za druge športe, kot so badminton, kegljanje, lokostrelstvo, šah, ples itd. Doživite Športne počitnice ali priprave v slovenski Istri.

Ostala športna infrastruktura:

 • Kongresne dvorane v Grand Hotelu Bernardin primerne za ples, aerobiko, pilates, jogo, borilne veščine, …
 • Kongresna dvorana v Hotelu Histrion s parketom, primerna za ples, aerobiko, pilates, jogo, ...
 • Dvorana Benedikt v Hotelu Salinera s podlago iz umetne mase, primerna za ples, jogo, pilates, aerobiko, ...
 • Balinarska dvorana Koper s 4 stezami in tribunami za 300 gledalcev
 • Balinišče na Belem križu s 4 stezami
 • Balinišča Arigoni, Korte in Jagodje
 • Kegljišče Izola s 4 stezami
 • Strelski dom v Izoli in Piranu

Za regeneracijo telesa tako med aktivnimi, športnimi pripravami kot rekreativnim oddihom se lahko sprostite in obnovite vašo energijo v Bio-energijskem parku v Salineri