Šport in rekreacija v Hotelih Bernardin - Hoteli Bernardin
overlay
Previous
Next
Športne aktivnosti Za rekreativne ter aktivne športnike
overlay
Športne aktivnosti Za rekreativne ter aktivne športnike
Rezerviraj svojo namestitev!
Show menu

Šport in rekreacija v Hotelih Bernardin

Naši hotelski resorti v Portorožu, Izoli in Strunjanu so odlična izhodišča za izvajanje različnih športnih aktivnosti tako za rekreativne kot aktivne športnike. Od kolesarjev, tekačev, pohodnikov, navdušencev vodnih športov, za vsakogar se nekaj najde. Prednosti so igrišča v bližini kompleksov, hoteli nudijo prilagojene pakete za aktivne, dva kolesarjem prijazna hotela. Ugodna klima, prijetno ozračje, razgibano zaledje so idealni za izvajanje vseh oblik aktivnosti na prostem. 

Izleti v okolico

Obiščite istrske vasice, njihove domačine, oljkarje v torklah (oljarnah), vinarje v kleteh in sadjarje na domačijah. Preteklost lahko spoznate v etnoloških vaških muzejih s tipično istrsko arhitekturo ter ob petju šavrinskih godcev. Vse to lahko povežemo v čudovit izlet, ki  bo za vedno ostal v vašem spominu in srcu.

Lahko se odpravite na izlet do obalnih mest Kopra, Izole ali Pirana. Če želite spoznati širšo okolico, pa do Benetk, Trsta, Lipice, Ljubljane, Postojnske, Škocjanske jame ...

Izleti z ladjico

Ljubiteljem morskih dogodivščin priporočamo izlet z eno izmed ladjic ob slovenski obali in kosilo na ladjici. Na izlet vas lahko popelje tudi piranski ribič in vas mimogrede nauči, kako se ribari. V Sečoveljskih solinah si lahko ogledate, kako poteka pridelava soli na tradicionalen način. Obisk pa lahko podaljšate še z ogledom ribogojnice, ki se nahaja v bližini. To ni običajna ribogojnica, temveč tudi prava turistična atrakcija, kjer obiskovalci izvejo številne zanimivosti o življenju pod morjem ter naši kulinariki.

Pohodništvo

Nadvse raznoliko in slikovito slovensko obalo je mogoče uživati in doživljati na več načinov. Izrazito svojevrstno je spoznavanje tega prostora s pomočjo za vas izbranih sprehajalnih poti. Varne, nenaporne in vedut polne pešpoti vas popeljejo skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan, Izolo in njihovo okolico. Neverjetno, kako postanejo ta naselja še prikupnejša, ko si jih ogledujemo iz druge perspektive, s poti, ki niso vsakdanje, običajne poti, po katerih se odpravimo na plažo, na delo ali po opravkih.

Kolesarjenje

Slovenska obala ponuja zelo zanimive kolesarske izlete ob morju in tudi v zaledju. Kolesarjenje je zaradi mile klime mogoče celo leto. Vzponi so ravno prav dolgi tako za dobro kot tudi za manj pripravljene kolesarje. Z lahkoto boste našli naravne in kulturne znamenitosti, spomenike, razgledne točke, turistične kmetije, prenočišča in vinske kleti.

Jahanje

Kmetija Medljan je le štiri kilometre oddaljena od Izole ali Portoroža in je najprimernejši kraj za jahanje po bližnji in daljni okolici slovenske Istre. V medljanskem hlevu je kar nekaj različnih konjskih pasem; devet lipicancev (pet kobil, od tega tri plemenske in žrebička, ter trije kastrati), štirje arabci (dva shagya žrebca in dve kobili), pa še slovenska in češka toplokrvna in nekaj mešancev.

Izleti s SUP-om

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand Up Paddling (tudi Stand up paddle surf) za šport, pri katerem stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote. Lahko najamete sup - desko in veslo - in popestrite svoj dan na morju. Lahko vzamete prijatelja ali prijateljico, gotovo se boste neskončno zabavali. Supanje je šport, ki je preprost in dosegljiv prav vsem, tako kot kolesarjenje.  Sup tečaje in najem ponuja nekaj društev na slovenski obali.

Potapljanje

V Laguni Bernardin vas pričakuje sodoben in na novo opremljen potapljaški center, ki se ponaša s priznanjem PADI 5 Star Diving Center. Za vas bodo poskrbeli usposobljeni inštruktorji in vam razkazali podvodni svet. V sklopu potapljaškega centra deluje tudi potapljaška šola, v kateri lahko opravljate potapljaške tečaje po standardih največje potapljaške šole na svetu – PADI.

Marina Bernardin

Marina Bernardin zagotavlja plovilom varno zavetje pred vetrovi. Namenjena je enodnevnim gostom in gostom, ki želijo najeti privez za daljše obdobje. Le korak od plovila je možen obisk bazenskega kompleksa Laguna Bernardin ali sprostitev v wellness centru Hotela Histrion Wellness Histrion. V marini je 62 privezov z ugrezom do največ 1,1 m. Privezi za plovila so v razponu 6–10 metrov za daljša obdobja oz. dnevni privezi za plovila v razponu 6–15 metrov.