Wellness centri v Portorožu, Strunjanu in Izoli - Hoteli Bernardin

Kaj ponujajo wellnessi v Bernardin, San Simon in Salinera resortu?

V najbolj atraktivnem delu Slovenske Istre najdemo nadvse bogato in zelo raznoliko ponudbo turističnih storitev, kjer vsakdo najde sprostitev za svoj okus. Odločite se za nepozaben oddih v Portorožu, Piranu, Izoli, Strunjanu, kjer vam je na voljo bogat nabor kakovostnih nastanitev in možnosti za celovito razvajanje vašega telesa in duha po lastni izbiri.

Družinam so na voljo še posebno ugodni družinski spa paketi, ki vključujejo popuste za otroke, animacije in možnost številnih zabavnih aktivnosti na prostem. Parom zagotavljamo možnost ustvarjanja romantičnih trenutkov v objemu Mediterana, ki vam bodo še dolgo ostali v lepem spominu. Deležni boste izbranih vrhunskih kulinaričnih užitkov, posebnih romantičnih paketov, na voljo pa sovam tudi številne možnosti masaž v naših Centrih dobrega počutja in izbranih spa paketov po akcijskih ugodnih cenah. Nikakor pa nismo pozabili tudi na vse tiste v zrelih letih, ki ste še vedno mladi po srcu. Tudi za vas smo pripravili prav posebne ponudbe, nad katerimi boste zagotovo navdušeni: prepričali vas bomo z gostoljubnostjo, avtentičnno kulturno ponudbo, odlično mediteransko kulinariko in številnimi zanimivimi animacijskimi programi za vse, mlade po duši. Za tiste, nekoliko bolj aktivne, pa vam nudimo tudi možnost številnih športnih aktivnosti.

Smo odprti in vas vabimo, da nas obiščete. Za rezervacije nudimo možnost brezplačne odpovedi in premik termina v roku ter 100 % brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje covid-19 (v primeru zaprtja kapacitet, bolezni ali karantene). Uvedli smo obsežen sklop higienskozaščitnih ukrepov Higienski Standard Plus. Pred obiskom/rezervacijo pa preverite tudi morebitne spremembe v ponudbi.  

Veselimo se srečanja z vami. Vaša Sava Hotels & Resorts

Wellness centri

Kombinacija razvajanja v svetu savn, plavanje v največjem bazenskem kompleksu na slovenski Obali, Morskem vodnem parku Termaris in v bazenu Paradise Spa z neskončnim pogledom na morje ter negovanje telesa z zdravilnimi ali sprostitvenimi programi je vse, kar si vaše telo in duša želita. Ne glede na starost, spol in najljubšo obliko razvajanja, vam v naših spa centrih omogočamo vrhunsko razvajanje.

Bazeni

Bazeni z morsko vodo krepijo naše zdravje na naraven način. Morska voda blagodejno vpliva na telo; ščiti kožo, pomaga pri dihalnih težavah, odpravlja bolečine, deluje protistresno, razstruplja telo in vpliva na krepitev imunskega sistema. Morska voda vsebuje jod, ki krepi mentalne sposobnosti in pomaga uravnavati hormone ter omogoča pravilno delovanje ščitnice. Morski zrak, zaradi mineralov in delcev morske soli, zdravilno vpliva na dihalne poti, bronhije in pljuča.

Portorož

Doživite nepozabno izkušnjo v mestu rož in si privoščite kopanje v ogrevanih bazenih z morsko vodo v našem Morskem vodnem parku Termaris. Bazenski kompleks obsega več kot 1.000 m2 vodnih površin. Nahaja se v okviru hotelskega naselja st. Bernardin, natančneje znotraj Hotela Histrion in je v poletni sezoni s teraso neposredno povezan s plažo ob morju. V Wellnessu Benedicta obiskovalcem nudimo tudi nabor različnih savn, masaže po izbiri in uporabo solarija v Paradise Spa. 

Strunjan

Znotraj Hotela Salinera sta na razpolago notranji in zunanji bazen z morsko vodo, v sodobnem Wellness centru Syra, pa si lahko privoščite različne lepotne tretmaje in masaže. Zunanji bazenski kompleks obsega velik plavalni bazen in manjši otroški bazen, znotraj hotela pa vas čakajo velik plavalni bazen z dvema manjšima bazenoma in otroški bazen. Del celotnega kompleksa pa so tudi savne, bazen s hladno vodo in urejeno počivališče z ležalniki.

Izola

V Hotelu Haliaetum v Izoli so na voljo sodoben notranji bazen, fitnes center in restavracija. Depandansa Mirta pa vam ponuja sproščujoč Wellness in Spa Mirta, kjer si lahko privoščite razvajanje z zeliščno savno, suho finsko savno, infrardečo savno, rimsko parno kopeljo, ledenim trenutkom, whirlpoolom ter številne druge lepotne tretmaje in masaže.

Novosti v prenovljenem Wellnessu Benedicta

Med savnanjem se izgubite v neskončnem razgledu na slovensko morje

Finska tradicionalna savna je najpogostejša oblika savne in ena izmed prvih vrst savn, poznamo jo že več kot tisoč let. Na telo deluje posredno, preko segrevanja zraka v zaprtem, izoliranem in običajno lesenem prostoru. Zaradi obilnega znojenja, ki pa zaradi suhe klime ne povzroča težav, lahko izgubimo veliko tekočine in mineralov, kij ih lahko nadomestimo s pitjem vode, čajev in drugih osvežilnih napitkov po obisku savne. Med zaporednim obiskom savne je potreben 15-minutni odmor, med katerim lahko uživate v edinstvenih razgledih na slovensko morje.


Edini hamam na slovenski obali

Posebnost sveta savn v Wellnessu Benedicta je edini hamam na slovenski obali, t. i. »Istrski hamam«, kjer vas bomo v istrskem stilu popeljali skozi ta priljubljeni ritual zunanjega čiščenja telesa. Po pilingu s soljo, miljenju z naravnim milom z eteričnim oljem sivke in rožmarina, bomo vaše telo izmenično spirali s toplo in hladno vodo, na koncu pa glede na potrebe vaše kože izbrali še primerne naravne obloge.


Blagodejni učinki piranske soli v solni sobi

Wellness Benedicta v Hotelu Histrion leži blizu solin in je z vseh strani obdan z morjem, zato bi bilo škoda, če med njegovim obiskom, blagodejnih učinkov soli ne bi preizkusili tudi v naši solni sobi. Blagodejno vpliva na dihala in preprečuje nastanek respiratornih obolenj. Priporočljivo je, da odrasli na udobnih lesenih sediščih, medtem ko jih z vseh sten in s tal obdaja sol iz slovenske obale, preživijo vsaj eno uro in izkoristijo zdravilne učinke aerosolov, ki se iz soli sproščajo v zrak, ki ga vdihavajo.

Savne

Že stoletja je znano, da ima savna številne pozitivne učinke na človeško telo in duha, s savnanjem se prav tako okrepijo naravni obrambni mehanizmi telesa in odpravijo tudi številne bolezni. Ponudba najsodobnejših spa in wellness centrov v parku savn na Bernardinu, v San Simonu in Strunjanu ponuja pester izbor med suhimi savnami, kamor spadajo finska savna, infrardeča savna, zeliščna savna, bio savna in med mokrimi savnami, kamor spadajo mediteranska parna kopel, tajska parna kopel, rimska parna kopel in ledeni trenutek. Posebnost savn je v različni ponudbi ritualov in pilingov telesa. Izbirate lahko med raznovrstnimi programi, v katerih se prepletajo tradicija vzhoda in zahoda ter znanost well-beinga.
Finska savna

Najpogostejša tradicionalna oblika savne je finska savna. Zrak se pri finski savni ogreje do 90 stopinj Celzija, relativna vlažnost pa je med 15% in 30%. Na človeško telo deluje posredno, preko segrevanja zraka v zaprtem, izoliranem, najpogosteje lesenem prostoru. S polivanjem mešanice vode in arome po ogretih kamnih ustvarimo vroči val pare, ki še dodatno ogreje prostor in pospeši znojenje ter posledično razstrupljanje telesa. Pri tej temperaturi človeško telo porablja veliko kalorij, zato savna pripomore tudi k ohranjanju vitkega telesa.

Turška savna

Turška ali parna savna je prav tako ena od najstarejših oblik čiščenja in sproščanja telesa. Vodna para telo razstruplja tako, da pospešuje izločanje škodljivih ostankov presnove. Temperatura se giblje med 45 in 55 stopinjami Celzija, zelo visoka pa je tudi relativna vlažnost, ki lahko sega celo do 100 %. Zaradi visoke vlažnosti in vdihovanja vonjev naravnih eteričnih olj in zelišč, uporaba turške savne pozitivno vpliva na dihala. Toplota odpre kožne pore, zato pripomore tudi k naravnemu čiščenju kože, razstrupljanju in boljšemu počutju.

Zeliščna savna

Zeliščna savna je ena izmed sodobnejših različic finske savne. Odlična izbira je za tiste, ki so preobremenjeni in potrebni sprostitve, saj dokazano ugodno vpliva tudi na živčni sistem. Temperatura zraka v zeliščni savni se giblje med  40 in  50 stopinj Celzija,  zračna vlaga pa nekje med 60 in  65 %. Zelišča, ki se najpogosteje uporabljajo v tej vrsti savne, pa so kamilica, poprova meta evkaliptus,  in seveda nadvse priljubljena sivka ter ostala mediteranska zelišča.

Infrardeča savna

Infrardeča (IR) savna je novejša različica savne, ki je v zadnjem času vedno bolj priljubljena. Infrardeče sevanje je vrsta energije, ki ogreva neposredno, zato ne ogreva okoljskega zraka – proces imenujemo konverzija. IR žarki pospešujejo cirkulacijo krvi in povzročajo znojenje. Ključna razlika pri delovanju infrardeče savne je, da pri temperaturi med 40 in 60 stopinj dosežemo 2- do 3-krat večji učinek na telo kot v finski savni pri temperaturah do 90 stopinj Celzija.  Vlažnost zraka v infrardeči savni je maksimalno 45 %, kar je za dihanje veliko bolj prijetno. 

Rimska parna kopel

Rimska parna kopel izvira iz starih evropskih kultur. Že Rimljani so prisegali na sprostitev v termalni vodi ter v suhih zračnih kopelih. V tej različici je temperatura zraka prijetna, med 42 in 45 stopinjami Celzija, vlaga pa je relativno visoka, med 45 in 65 %. Klima blagodejno vpliva na sprostitev, odpira kožne pore in je koristna tudi za dihala.

Whirlpool

Whirpool omogoča blagodejno vodno masažo, kjer lahko popolnima sprostite svoje telo v objemu številnih zračnih mehurčkov.  Whirlpool ima hkrati tudi mnoge pozitivne učinke na zdravje: zvišuje telesno temperaturo, pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema ter sprošča endorfine, ki veljajo za najbolj naravne preprečevalce bolečine. Uporaba masažne kadi nasploh človeka vedno sprosti in posledično napolni z novo energijo.

Masaže

Tudi masaže so ritual, ki so ga izvajale že številne starodavne civilizacije. Poznali in izvajali so jih Kitajci (TUI NA), Havajci (Lomi Lomi), Indijci (Ajurveda), Rimljani (Rimska ročna masaža), Švedi (Švedska masaža s tehniko različnih prijemov), Japonci (Shiatsu masaže, ki se praviloma izvajajo na tleh) ter številni drugi narodi po svetu. Poznamo okoli 100 različnih vrst masaž in masažnih tehnik, ki jih uporabljamo za različne namene in za različne dele telesa. Masaže izboljšajo počutje in zdravje, saj delujejo na pretok krvnega in limfnega obtoka ter spodbujajo prebavni sistem. Masiranje telesa odpravlja bolečine v mišicah in sklepih, ker z masiranjem mišičnih zatrdlin, z raztegovanjem in mehčanjem mišičnih vlaken, sproščamo napetosti v telesu. S tem pa usklajujemo telesno energijo in vzpostavljamo ravnotežje med telesom in duhom. Naj tudi vas prevzame pomirjujoča ter sproščujoča masaža v naših spa centrih, kjer bomo poskrbeli za vaše dobro počutje, sprostitev in regeneracijo telesa.


Terapije

Zakaj se poslužujemo zdravilno terapevtskega programa? 
Ne zgolj za lajšanje bolečin in izboljševanje splošnega počutja, temveč tudi za detoks in regeneracijo telesa. Wellness centri v Portorožu, Izoli in Strunjanu vam poleg sprostitvenih storitev ponujajo tudi številne zdravilne in estetske negovalne programe. Terapije izvajajo izkušeni terapevti, ki bodo prisluhnili vašim potrebam in poskrbeli za vaša maksimalno ugodje. Estetski programi zaobjemajo tudi tretmaje za urejen videz obraza, ličenje, lepo oblikovane in poudarjene obrvi, barvane ali podaljšane trepalnice in urejanje nohtov na rokah in stopalih. V wellness centrih vam strokovnjakinje za kozmetiko z veseljem svetujejo, kako zasijati v vsej svoji lepoti.

Nega kože

Koža je največji organ človeškega telesa, naš zaščitnik in ključni element obrambnega sistema našega telesa pred številnimi škodljivimi zunanjimi in notranjimi dejavniki. Odgovorna, redna in pravilna skrb za kožo je torej ključnega pomena in nujno potrebna za splošno zdravje in dobro počutje vsakega izmed nas. Nego kože delimo na negovanje telesa, obraza in stopal. Nego telesa koristimo pri suhi, dehidrirani koži telesa, slabem tonusu, zastajanju vode v telesu, zakisanosti telesa, celulitu, slabi mišični strukturi, razširjenih venah ...  Koža na obrazu je zelo občutljiva in dnevno izpostavljena, zato potrebuje še posebno skrbno nego. 

Za vaš obraz in stopala bo z veseljem poskrbelo naše izkušeno strokovno osebje, za kožo celotnega telesa pa si boste lahko privoščili tudi številne masažne in terapevtske tehnike v bogati ponudbi dodatnih storitev, ki so vam na voljo tudi v sklopu namestitev v naših resortih; Bernardin, San Simon in Salinera.

Hoteli z wellness centri v Portorožu

Hoteli z wellness centri v Portorožu

Hoteli z wellness centrom v Strunjanu

Hoteli z wellness centrom v Strunjanu

Hoteli z wellness centrom v Izoli

Hoteli z wellness centrom v Izoli