Hoteli Bernardin
SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

Zavezani smo k izgradnji, oblikovanju in delovanju na okolju prijazen način, ki prispeva k trajnostnemu razvoju turizma.

Modra zastava

2012 – 2013 – 2014 – 2015 – 2016 – 2017 – 2018 – 2019
 
Hoteli Bernardin, d.d. se kot upravljalci petih kopališč na slovenski obali zavedamo tudi odgovornosti in pomena skrbnega odnosa do lastnega ter širšega okolja pri zagotavljanju kakovostnih in varnih kopališč. Vsako leto sodelujemo v uveljavljenem in cenjenem mednarodnem programu »Modra zastava«

Društvo Doves Fee vsako leto v okviru Internautice podeli slovenskim kopališčem modre zastave. Med prejemniki so slovenska naravna kopališča in marine, med temi  je 5 zastav podeljenih kopališčem in marini v lasti in upravljanju družbe Hoteli Bernardin. 

Modra zastava je uveljavljen in cenjen ekološki znak in priznanje za trajnostno upravljanje in okoljsko ozaveščenost. Obiskovalcem znak zagotavljanja čisto, varno in prijetno urejeno kopališče. Vsa kopališča in marina, ki so v lasti in upravljanju  družbe Hoteli Bernardin, so prejela modre zastave. To so kopališče Bernardin, kopališče Grand hotel Bernardin, kopališče Salinera v Strunjanu in kopališče v Simonovem Zalivu ter marina Bernardin.