Hoteli Bernardin
SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

Zavezani smo k izgradnji, oblikovanju in delovanju na okolju prijazen način, ki prispeva k trajnostnemu razvoju turizma.

Zelena mobilnost – gostom in okolju prijazni

Družba Hoteli Bernardin se zaveda izzivov trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, zato aktivno podpira zelene inovacije. V hotelih postopno in vztrajno vpeljuje trajnostne rešitve na področju energetske učinkovitosti.  V Grand hotelu Bernardin gostom in uporabnikom električnih vozil nudijo možnost polnjenja električnih vozil na polnilni postaji z zmogljivostjo 22 kW, ki lahko polni vsa električna vozila uveljavljenih proizvajalcev (Tesla, Renault, BMW, VW, Nissan, Daimler ...). 
Umestitev električne polnilne postaje je plod sodelovanja z razvojnikom električne mobilnosti, podjetjem Avant car, postaja pa se nahaja tik ob vhodu v hotel in omogoča hkratno polnjenje dveh električnih vozil. Grand hotel Bernardin je kot lokacija za polnjenje vključen tudi v ChargeJuice, eno vodilnih aplikacij in spletnih rešitev z evropsko mrežo polnilnih postaj za električna vozila. 
 
Električna vozila lahko zagotovijo mobilnost brez izpustov in hrupa, ter - če so napajana z elektriko iz obnovljivih virov - so tudi brez ogljičnega odtisa.