Hoteli Bernardin
SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

SKRB ZA NARAVNO OKOLJE

Zavezani smo k izgradnji, oblikovanju in delovanju na okolju prijazen način, ki prispeva k trajnostnemu razvoju turizma.

Toplotna črpalka s pomočjo morja

Družba Hoteli Bernardin je leta 2014 v partnerskem sodelovanju s podjetjem GGE d.o.o. naredila prve konkretne korake v smeri trajnostnih rešitev na področju energetske učinkovitosti v hotelih. Z energetsko učinkovito investicijo v reverzibilne toplotne črpalke voda - morje v Grand hotelu Bernardin in hotelu Salinera v Strunjanu. S tem prispevajo k postopnemu zmanjševanju operativnih stroškov poslovanja in hkrati z izkoriščanjem naravnega vira morja na okolju prijazen način, uveljavljajo trajnostni vidik poslovanja in izboljšujejo konkurenčnost. Gre za prvi tovrstni komercialni projekt v tem delu Evrope. Toplotna črpalka v Grand hotelu Bernardin je prejela na 16. Dnevih energetikov v Portorožu nagrado Financ za najboljši projekt obnovljivih virov energije.

V letu 2015 se je tudi v San Simon resortu spremenili sistem ogrevanja na toplotno črpalko zrak-voda v kombinaciji z novimi plinskimi kotli.