Higienski Standard Plus - Hoteli Bernardin
Show menu

Higienski Standard Plus

Ukrepi higiene in zaščite za vašo maksimalno zaščito in varnost

Za vašo varnost in zaščito smo v skupini Sava Hotels & Resorts poskrbeli za pripravo in vpeljavo številnih higiensko zaščitnih ukrepov. Pri tem smo upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepe in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Skupaj z našim zdravstvenim osebjem pa smo te ukrepe še nadgradili za vašo maksimalno zaščito in jih poimenovali Higienski Standard Plus. 

Kaj je Higienski Standard Plus?

Za vašo varnost in zaščito smo v skupini Sava Hotels & Resorts poskrbeli za pripravo in vpeljavo številnih higiensko zaščitnih ukrepov. Pri tem smo upoštevali priporočila Nacionalnega Inštituta za javno zdravje ter ukrepe in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Skupaj z našim zdravstvenim osebjem pa smo te ukrepe za vašo dodatno zaščito še nadgradili. Skupek teh obsežnih higienski ukrepov smo poimenovali Higienski Standard Plus.

Dezinfekcija hotelskih sob

V hotelski sobi smo identificirali 8 površin, s katerimi imajo gostje največ stika ter jih zato dodatno in bolj globoko čistimo, razkužujemo in dezinficiramo. Po čiščenju in dezinfekciji hotelske sobe na vrata sobe namestimo plombo kot znak, da je bila soba temeljito razkužena pred prihodom gosta. Ključi / kartice za dostop v sobo so dezinficirani za vsakega gosta in predani gostu na varen način. TV daljince smo zaščitili z zaščitnimi vrečkami, ki jih menjamo za vsakega gosta. Odstranili pa smo tudi vse dekorativne elemente na oblazinjenem pohištvu in postelji.

Seznam posameznih ukrepov

Osebje

Recepcija in hotelska avla

Hotelska soba

Restavracija in bar

Bazeni in kopališča

Wellness

Savne

Zdravstvo

Dogodki in srečanja

Kampi

Glampingi

Vsi za enega, eden za vse

Za svojo zaščito in varnost vseh okoli sebe lahko veliko naredimo tudi posamezniki. Zato vas prosimo, da med bivanjem pri nas upoštevate priporočila zdravstvene stroke:

 1. Varnostna razdalja med posamezniki mora biti vedno najmanj 1,5 m. 
 2. Redno si umivajte roke z milom. Če vode in mila ni na voljo, uporabite alkoholno razkužilo. 
 3. Ne dotikajte se oči, nosu in ust.
 4. Upoštevajte pravila higiene kašlja in kihanja.
 5. Tesni osebni stiki (npr. rokovanje, objemanje) povečujejo možnost okužbe.
 6. Priporoča se nošenje zaščitnih obraznih mask. 

Varno skupaj. Na oddihu blizu doma.

Slovenija – zelena in varna turistična destinacija

Slovenija je pripravljena, da vas ponovno povabi v naročje zelene in varne dežele. V Sloveniji se prebivalci in gostje počutijo varno tudi zato, ker se že vrsto let trudimo delovati trajnostno in upoštevamo visoke higienske standarde. Slovenska turistična organizacija (STO) je zavezo za ustvarjanje pogojev za varen oddih v Sloveniji združila v odgovorne potovalne standarde v turizmu pod znakom Green & Safe:

 • Vzpostavljene imamo visoke higienske zahteve in priporočila za varovanje zdravja
 • Smo ena od najbolj varnih držav na svetu
 • Zazrti smo v trajnostno prihodnost
 • Radi živimo aktivno, zdravo in zeleno
 • Prisegamo na butična in edinstvena doživetja