Hoteli Bernardin
Show menu

Adria Bike Show - Izola na kolesarskem zemljevidu sveta

Izola, 22. 1. 2015
Po predstavitvi je sledil še podpis pisma o nameri med Občino Izola, izolskimi hotelirji in Kolesarsko zvezo Slovenije o medsebojnem sodelovanju, promociji Izole kot kolesarske destinacije ter sponzorstvu najboljših slovenskih kolesarjev, ki bodo v Izoli dobili možnost za priprave ob začetku sezone.

Letošnji Adria Bike Show bo razdeljen na dva dela. Na dirko profesionalnih ekip UCI Europe Tour, ki je registrirana kot UCI kategorija 1.2 in bo ob Dirki po Sloveniji najbolj eliten profesionalni kolesarski dogodek v naših krajih, saj bo po 143 kilometrov cest slovenske Istre, s startom in ciljem v Izoli,  drvelo 25 profesionalnih kolesarskih ekip in na rekreativni program, ki bo med najbolj množičnimi kolesarskimi prireditvami v Sloveniji. 
Na tekmovanju bodo nastopile tudi vse najboljše slovenske profesionalne ekipe, Adria Mobil, Radenska in Sava Kranj, ekipe iz Rusije, Hrvaške, Madžarske, Irske, Azerbajdžana in drugih držav. 

Ob rekreativnem programu bo v Izoli tudi svečana otvoritev PUMP track poligona, Trial Show v premagovanju najrazličnejših statičnih ovir, tura gorskih kolesarjev po zaledju izolskih gričev, Downhill proga, po kateri se bodo s Kort v dolino spuščali najbolj drzni »spustaši«, trasa namenjena za najmlajše kolesarje, ki bodo s poganjalci drveli ob nabrežju Izole, proga za malo starejše, ki bodo ob spremljavi policistov spoznavali cesto predmetne predpise, družinsko kolesarjenje, sejemsko prireditveni del, kjer se bodo predstavljali proizvajalci kolesarske opreme, bolšji sejem koles in rabljene kolesarske opreme in zabavno - kulinarični spremljevalni program.  
Na sliki iz leve proti desni:
Dejan Godec, Organizacijski odbor Adria Bike Show
Dejan Kocjančič, Predsednik turističnega združenja Izola
Igor kolenc, Župan občine Izola
Tomaž Grm, Predsednik KZS
Bogdan Fink, Tehnični direktor dirke in podpredsednik KZS ter direktor Adria cycling kluba
Martin Hvastija, Športni direktor KZS
Boštjan Mervar, Trener ADRIA Mobil Cycling teama