Hoteli Bernardin
Show menu

Luka Mezgec promotor Hotelov Bernardin

Portorož, 20. 2. 2015

Luka Mezgec

Najboljši slovenski kolesar lanskega leta na cestnem kolesu tekmuje od leta 2010. Leta 2013 se je pridružil nizozemski profesionalni ekipi Argos Shimano, katere član je še danes, le pod imenom Giant Alpecin. Lansko sezono je zmagal pet etap na dirkah svetovnega pokala (WorldTour), na odru za zmagovalce pa je stal kar desetkrat. Je prvi slovenec, ki je dobil etapo na dirki po Italiji (Giro d'Italia). Na kolesarsko sezono se pogosto pripravlja v hotelih družbe Bernardin.

»Tekmovalno sezono začnem že v mesecu februarju, zato moram večji del zime preživeti na kolesu. Živim na Gorenjskem, kjer temperature v zimskem času niso prijazne do kolesarjev, zato se pogosto zapeljem do slovenske obale, kjer vedno najdem idelane pogoje za trening. Ugodna klima, razgibane ceste in kvalitetna hotelska ponudba so zagotovilo, da prve dirke vedno začnem dobro pripravljen.«

Luka Mezgec - Team Giant Alpecin pred hotelom Histrion v Portorožu
Luka Mezgec - Team Giant Alpecin pred hotelom Histrion v Portorožu
LLuka Mezgec - Team Giant Alpecin pred hotelom Histrion v Portorožu
LLuka Mezgec - Team Giant Alpecin pred hotelom Histrion v Portorožu

Hoteli Bernardin podpornik športa

Športni turizem ostaja že vrsto let med prioritetnimi usmeritvami družbe Hoteli Bernardin. Gre za rastoč tržni segment v turizmu, ki ima poleg zdravega načina življenja in aktivnega preživljanja prostega časa, tudi pozitivni vpliv na ublažitev sezonskosti poslovanja hotelov v mesecih izven poletne počitniške sezone. Priložnosti za razvoj športnega turizma v našem prostoru so v lokaciji, ugodni klimi, raznovrstni namestitvi, prilagojenih storitvah športnikom in določeni športni  infrastrukturi v regiji. Za dosežke na področju trženja športnega turizma so pomembne tudi pozitivne predhodne izkušnje in reference zadovoljnih športnikov, zvez, klubov, reprezentanc in organizatorjev.  

»V zimsko pomladanskem obdobju smo tudi letos povečali sodelovanje z različnimi športnimi klubi, društvi, zvezami, ekipami in organizatorji športnih dogodkov. Pričakujemo 100 odstotni porast športnega segmenta glede na lani. K boljši zasedenosti pretežno hotelov v Salineri in San Simonu bodo prispevali kolesarji, različni amaterski nogometni klubi iz Nemčije in Avstrije, rokometni klubi  in že tradicionalno jadralci iz Avstrije, Nemčije, Poljske in drugih držav« je poudaril Marko Jazbec, predsednik uprave družbe Hoteli Bernardin.  

Hoteli Bernardin d.d.