Hoteli Bernardin
Show menu

Z električno mobilnostjo gostom in okolju prijazni

Portorož, 3. 7. 2015

Po energetsko učinkoviti in okolju in gostom prijazni investiciji v toplotno črpalko voda/morje v Grand hotelu Bernardin in hotelu Salinera v Strunjanu, so na Obali in v občini Piran med prvimi v turizmu prevzeli pobudo in implementacijo trajnostne mobilnosti.   


V  Grand hotelu Bernandin od julija dalje, gostom in uporabnikom električnih vozil nudijo možnost polnjenja električnih vozil na polnilni postaji z zmogljivostjo 22 kW, ki lahko polni vsa električna vozila uveljavljenih proizvajalcev (Tesla, Renault, BMW, VW, Nissan, Daimler ...). Umestitev električne polnilne postaje je plod sodelovanja z razvojnikom električne mobilnosti, podjetjem Avant car, postaja pa se nahaja tik ob vhodu v hotel in omogoča hkratno polnjenje dveh električnih vozil. Poleg polnilnice električnih vozil bodo imeli gostje tudi sami priložnost preizkusa električnih vozil in s tem povezane uporabniške izkušnje nove mobilnosti. Grand hotel Bernardin je kot lokacija za polnjenje vključen tudi v ChargeJuice, eno vodilnih aplikacij in spletnih rešitev z evropsko mrežo polnilnih postaj za električna vozila. 

Električna vozila lahko zagotovijo mobilnost brez izpustov, hrupa in, če so napajana z elektriko iz obnovljivih virov so tudi brez ogljičnega odtisa. Tovrstne dobre trajnostne prakse bodo tudi v prihodnje imele čedalje pomembnejše mesto v družbi Hotelov Bernardin, ki pridobiva status pobudnika, inovatorja in nosilca odgovornega odnosa do okolja, skupnosti in gostov.

Hoteli Bernardin, d.d.