Hoteli Bernardin
Show menu

Ob morju je zima prijaznejša. Praznični december v Portorožu in Piranu

Portorož, Piran, 6. 11. 2015

Praznično dogajanje v Portorožu se bo pričelo v petek, 4. decembra, z odprtjem božično-novoletne tržnice v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Župan Občine Piran Peter Bossman bo slavnostno prižgal praznično osvetlitev, sledil pa bo zabavni program za otroke in odrasle. Tržnica z bogato ponudbo domačih izdelkov, kot so oljčno olje, piranska sol, sir, marmelade, med, zelišča, naravni kozmetični izdelki in izdelki umetnostne obrti, bo odprta ob petkih, sobotah in nedeljah (vključno s četrtkom, 31. 12.) vse do 3. januarja 2016. Poleg nakupa izvirnih darilc pa se bodo obiskovalci lahko tudi posladkali s palačinkami in pogreli s kuhanim vinom ali čajem.


Po božiču se bomo začeli aktivno pripravljati na Silvestrovanje. Nedelja, 27. december, bo tako v znamenju mehurčkov. V razkošju Kristalne dvorane hotela Kempinski Palace Portorož se bodo namreč na Festivalu penin predstavljali slovenski in italijanski peničarji, vitezi vina pa bodo razglasili najboljšo penino Portoroža 2015. Večer bodo z glasbenim nastopom v parku pred hotelom popestrili prvovrstni tenorji iz tria Eroika, za piko na i pa bo nebo razsvetlilo 1.000 letečih lampijonov.

Poleg božično-novoletne tržnice v Portorožu bo praznična tržnica organizirana tudi na Tartinijevem trgu v Piranu. Za otroke bodo v Avditoriju Portorož in v piranskem gledališču organizirane številne plesne in gledališke predstave, piranske cerkve pa bodo znova ponudile že tradicionalno razstavo jaslic. Silvestrovali bomo na Tartinijevem trgu v Piranu, ognjemet pa bomo kot običajno občudovali 1. januarja popoldan v Portorožu. Za še posebej odličen začetek novega leta pa ne zamudite Novoletnega skoka v morje. Množica pogumnih se bo na portoroški plaži zbrala 1. januarja ob 14. uri.

Več v koledarju prireditev Turističnega združenja Portorož.