Hoteli Bernardin
Show menu

Kopališča Hotelov Bernardin tudi letos v modrih zastavah

12. 5. 2016
Letos so na sejmu Internautica podelili 16 modrih zastav urejenim kopališčem in marinam. Hoteli Bernardin so prejeli skupaj 6 modrih zastav, 5 za kopališča na Bernardinu, v Salineri, Strunjanu, San Simonu v Izoli in za kopališče v Kampu Lucija.  Modro zastavo je prejela tudi Marina Bernardin.
Letošnja novost so bila podeljena priznanja za najbolj učinkovito okoljsko aktivnost izvedeno na kopališčih v sezoni 2015. Med tremi najboljšimi je bila izbrana okoljska aktivnost povezana z okoljsko vzgojo in dvigom ozaveščenosti pomena varovanja okolja, ki je bila izvedena na kopališču Salinera. Za pridobljeno priznanje je zaslužen vodja kopališča Salinera Miha Belina, ki  si je aktivnost zamislil in tudi izvedel.       

Modra zastava velja za enega najpomembnejših turističnih eko simbolov in je za obiskovalce znak zagotavljanja čistega, varnega in prijetno urejenega okolja, namenjenega rekreaciji v in ob vodi. Program Modra zastava zahteva, tako od upravljalcev kot tudi od pristojnih občin, sistematičen pristop k zagotavljanju nadstandardnih kopališč in marin. Program Modra zastava strmi k trajnostnemu razvoju naravnih kopališč in marin skozi zahtevne kriterije na področju kvalitete vode, okoljske vzgoje in informiranja, okoljskega upravljanja in varnosti ter storitev. Da gre za uveljavljen in cenjen ekološki znak dokazuje tudi priznanje, ki ga je programu Modra zastava podelil nemški organizator potovanj TUI na turistični borzi v Berlinu, za 'svojega' pa sta ga prevzeli tudi UNEP (okoljski program Združenih narodov) in svetovna turistična organizacija.

Program MODRA ZASTAVA koordinira Fondacija za okoljsko vzgojo Foundation for Environmental Education - FEE International, izvaja pa ga koordinacija za Modro zastavo - Blue Flag Coordination, ki ima sedež v Kopen-hagnu na Danskem.

Hoteli Bernardin, d.d.