Hoteli Bernardin
Show menu

Novice

Obvestilo za javnost

4. 8. 2017
S strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, smo dne 4.8.2017 prejeli obvestilo o neustrezni kakovosti morske vode na kopališču Hotela Vile Park. Skladno s prejetim obvestiloma in priporočilom o začasni prepovedi kopanja v morju, smo nemudoma zavzeli ustrezne ukrepe.

Varno poletje - okrogla miza "Privlačnost in varnostna tveganja turističnih prireditev"

7. 6. 2017
UP FTŠ Turistica, družba Hoteli Bernardin d.d. in Policijska uprava Koper smo danes že peto leto zapored izvedli preventivno aktivnost za večjo varnost med turistično sezono. Vsako leto damo poudarek specifični problematiki, letos pa smo se določili, da organiziramo predavanja, podkrepljena s konkretnimi primeri, in okroglo mizo, na kateri so govorci skušali osvetliti širšo problematiko organizacije javnih prireditev, ki med drugim vplivajo tudi na varnost in občutek varnosti vseh nas.

Hoteli Bernardin prejeli 5 modrih zastav

Portorož, 9. 5. 2017
Društvo Doves Fee je tudi letos v okviru Internautice podelilo slovenskim kopališčem modre zastave. Med prejemniki je 15 slovenskih naravnih kopališč in marin, med temi je 5 zastav podeljenih kopališčem in marini v lasti in upravljanju družbe Hoteli Bernardin.

Obvestilo o spremembi pomembnih deležev

20. 4. 2017
Družba za upravljanje bank, d.d. (v nadaljevanju; DUTB) v skladu z Zakonom o trgu finančnih instrumentov (Uradni list RS, št. 108/10, s spremembami in dopolnitvami) in Sklepom o informacijah o pomembnih deležih (Uradni list RS, št. 72/16 in 80/16), obvešča o spremembi pomembnih deležev v družbi Hoteli Bernardin d.d.

Velikonočni prazniki pred vrati

10. 4. 2017
V obdobju velikonočnih praznikov (13.4.-17.4) imamo v družbi Hoteli Bernardin hotele polno zasedene. Največ gostov prihaja iz Avstrije, Italije in Nemčije. V primerjavi z lani je zasedenost boljša za 20%. Med gosti, ki že tradicionalno obiskujejo Portorož v tem obdobju, so jadralci, ki se udeležijo Velikonočne regate. V naših hotelih bivajo že od 8.4 dalje in prihajajo iz Italije, Nemčije, Avstrije, Švice, Turčije in Madžarske, skupaj ustvarijo več kot 2300 nočitev.

Olimpijski komite Slovenije in HOTELI Bernardin nadaljujejo s sodelovanjem

3. 4. 2017
Športni turizem ostaja že vrsto let med prioritetnimi usmeritvami družbe Hoteli Bernardin, d.d. Gre za rastoči tržni segment v turizmu, ki ima poleg zdravega načina življenja in aktivnega preživljanja prostega časa, tudi pozitivni vpliv na poslovanje hotelov v mesecih izven poletne počitniške sezone. K promociji športnega turizma prispeva tudi partnerstvo z Olimpijskim komitejem Slovenija, zato tudi letos nadaljujemo skupno sodelovanje.

Spremenjen prometni režim zaradi 4. istrskega maratona

3. 4. 2017
Obveščamo vas, da bomo v nedeljo, 9. aprila 2017, organizirali eno največjih športno-rekreativnih prireditev v slovenski Istri 4. Istrski maraton. Za zagotavljanje varnosti tekačev bodo v času prireditve med 11. in 15. uro nekateri cestni odseki in poti popolnoma zaprti.

Hoteli Bernardin - Tradicija gostoljubja že 40 LET

10. 1. 2017
Pomembna slovenska zgodba o tradiciji hotelske gostoljubnosti počitniškega in poslovnega turizma sega v leto 1976, ko sta z obratovanjem pričela dva hotela iz sedanje skupine, takratni hotel Bernardin (danes Histrion) in hotel Vile Park. Leto kasneje (1977) je bila zaključena izgradnja hotela Pečina, kasneje Emona, danes Grand hotel Bernardin.

Uspešno poslovanje družbe Hoteli Bernardin v letu 2016

10. 1. 2017
Poslovanje družbe Hoteli Bernardin, d.d. je bilo v letu 2016 uspešno. Preseženi so bili vsi kazalniki poslovanja. Družba je sklenila tudi dogovor z bankami upnicami o reprogramiranju dolgov, kar ji bo omogočilo sprostitev investicij v obnovo in razvoj hotelske infrastrukture.

Pojasnilo o prodaji hotelov Metropol Resort

29. 8. 2016
V kolumni z naslovom: »Strategija in diverzija«, ki je nadaljevanje članka z naslovom »Metropolu pri Papriki pomaga celo sodišče« novinarja Borisa Šuligoja v Delu, 26.08.2016, je zastavljeno vprašanje o strategiji prodaje hotelov Metropol Resorta sedanjemu lastniku, zato v interesu objektivnega obveščanja javnosti, podajamo naslednja pojasnila.