Wellness Benedicta v Hotelu Historion, Portorož - Hoteli Bernardin
Rezerviraj svojo namestitev!
Show menu

Wellness Benedicta

Istrska wellness oaza za občutek notranje popolnosti in zadovoljstva.

Če združimo čist in bogat morski zrak, sonce, blagodejno sol in blato ter dobrodejna istrska zelišča, dobimo popolno kombinacijo za sprostitev, regeneracijo in vedno dobrodošel umik vase. Dobrodošli v Wellness Benedicta, kjer se boste z našo pomočjo sprehodili po poti miselnosti menihov reda Benedicta, ki vodi do občutka notranje popolnosti in zadovoljstva.

Prepustite se rokam naših strokovnjakov, ki vas bodo razvajali s tradicionalnimi tretmaji obogatenimi z lokalnimi sestavinami, kot so morska sol, solinsko blato, slanica, olivno olje, sivka in ostala istrska zelišča.

Med sproščanjem in nego vas bodo, poleg istrskih zgodb, na vsakem koraku spremljali tudi edinstveni razgledi na neskončno modrina morja!

Svet savn

V svetu savn se boste lahko pogreli  v zeliščni, infrardeči in finski savni ali v parni kopeli,  po kateri se lahko ohladite v prijetno hladnem bazenu in okusite prednosti knajpanja. Obiščete lahko tudi našo solno sobo in se prepustite blagodejnim učinkom soli ali se predate izkušnji edinega hamama v slovenski Istri!

Več o svetu savn v Wellnessu Benedicta.

Finska savna z najlepšim razgledom na morje

Finska tradicionalna savna je najpogostejša oblika savne in ena izmed prvih vrst savn, poznamo jo že več kot tisoč let. Na telo deluje posredno, preko segrevanja zraka v zaprtem, izoliranem in običajno lesenem prostoru. Zaradi obilnega znojenja, ki pa zaradi suhe klime ne povzroča težav, lahko izgubimo veliko tekočine in mineralov. Tekočino in minerale lahko nadomestimo s pitjem vode, čajev in drugih osvežilnih napitkov po obisku savne. Med savnanjem si privoščite 15-minutni odmor, med katerim lahko uživate v edinstvenih razgledih na slovensko morje.

Istrski hamam

Posebnost sveta savn v Wellnessu Benedicta je edini hamam na slovenski obali, t. i. »Istrski hamam«, kjer vas bomo v istrskem stilu popeljali skozi ta priljubljeni ritual zunanjega čiščenja telesa. Po pilingu s soljo, miljenju z naravnim milom z eteričnim oljem sivke in rožmarina, bomo vaše telo izmenično spirali s toplo in hladno vodo, na koncu pa glede na potrebe vaše kože izbrali še primerne naravne obloge.

Solna soba

Wellness Benedicta v Hotelu Histrion leži blizu solin in je z vseh strani obdan z morjem, zato bi bilo škoda, če med njegovim obiskom, blagodejnih učinkov soli ne bi preizkusili tudi v naši solni sobi. Blagodejno vpliva na dihala in preprečuje nastanek respiratornih obolenj. Priporočljivo je, da odrasli na udobnih lesenih sediščih, medtem ko jih z vseh sten in s tal obdaja sol iz slovenske obale, preživijo vsaj eno uro in izkoristijo zdravilne učinke aerosolov, ki se iz soli sproščajo v zrak, ki ga vdihavajo.

Okrogle masažne sobe

Ljubitelji masaž boste na svoj račun prišli v 6 masažnih sobah, ki s svojo okroglo obliko namigujejo na neskončnost vesolja in življenjske energije ter spodbujajo intimno ozračje, v katerem bodo naši strokovnjaki izvajali terapevtske, sprostitvene in energetske masaže.

Več o masažah v Wellnessu Benedicta.

Nega stopal, rok in obraza ob najlepših razgledih na morje

Tudi med nego stopal, rok in obraza, lahko uživate v razgledu na neskončno modrino, po terapiji pa vas vabimo še na počitek v našo počivalnico, kjer se najlepši razgledi za vašo popolno sprostitev še nadaljujejo.

Več o negi telesa v Wellnessu Benedicta.

Lokacija in kontakt

Hotel Histrion
Obala 2
6320 Portorož

Wellness Benedicta
T: (05) 695 89 01 
E: wellness.benedicta@sava.si

Odpiralni čas: 
Wellness Benedicta: vsak dan od 9:00 do 19:00.

Notranji bazen, Morski vodni park Termaris: vsak dan od 8:00 do 20:00.

Ponudba Wellness Benedicta

Priporočamo

Darilni boni

Iščete primerno darilo za poslovne partnerje ali svoje najdražje? Darilo, s katerim se bodo lahko razvajali v sproščujočem okolju in si privoščili nekaj dragocenih trenutkov samo zase? Da bi vam lahko kar najbolj ustregli, smo naše darilne bone pripravili tako, da lahko nanje vpišemo katerokoli storitev iz naše ponudbe ali pa vrednost, ki omogoča prost izbor storitev ali kozmetičnih izdelkov za nego obraza in telesa. Nimate časa, da bi nas obiskali? 

V tem primeru nam sporočite svoje želje in podatke na tel. št.+3865 695 8901 ali na e-naslov wellness.benedicta@sava.si in darilni bon vam bomo poslali po pošti.