Novosti - prenovili smo za vas - Hoteli Bernardin
NovostiPrenavljamo za vas
overlay
Rezerviraj svojo namestitev!

Najlepši kotički slovenske obale za najlepše spomine

Na najlepših koščkih slovenske obale, obkrožene z oleandri, palmami, rožmarini in lovorji in le korak stran od morja, najdete St. Bernardin resort v Portorožu, San Simon resort v Izoli, in Salinera resort v Strunjanu. Ker želimo vaše bivanje pri nas obogatiti z novimi doživetji, smo v zadnjih letih prenovili Grand Hotel Bernardin in Hotel Histrion v Portorožu ter Hotel Haliaetum in depandanso Sirene v San Simon resortu, novi osveženi podobi sta dobila  tudi Trgovska ulica in Grand Cafe v St. Bernardin Resortu. Zato, da bi bil vaš oddih blizu doma ob nepozabnih razgledih na modrino slovenskega morja, čim prijetnejši!

ST. BERNARDIN RESORT

Prenova Grand Hotela Bernardin

Konec aprila 2018 se je zaključila 5,4 milijonov vredna investicija v prenovo sob Grand hotela Bernardin. Prenova sob s kopalnicami in balkoni zajema kakovostni in sodobni interier, ki omogoča funkcionalno organizacijo prostora ter odprt pogled na morje, saj je neposreden razgled, kar iz sobe, tista prednost in posebnost, ki jo hoteli na drugih lokacijah ne morejo preseči. Od tod tudi izhaja inspiracija za notranji minimalističen dizajn, kjer prevladujejo barve v toplih tonih in zlatih sofisticiranih detajlih, ki nakazujejo na lesket sonca v morju. Ključna dekoracija sobe je pogled na neskončno prostranost morja. Poleg sodobnega notranjega dizajna, smo v sobah prenovili talne in stenske obloge, vodovodno in električno inštalacija.  Sobe so opremljene tudi s t.i.  sobnim krmiljenjem posameznih funkcij v sobi, vezane tudi na varčevanje energije.

Več o prenovljenem Grand Hotelu Bernardin.

< >

Prenova Hotela Histrion

V juniju 2020 se ja zaključila prenova* Hotela Histiron vredna približno 5 milijonov, ki je zajemala popolno prenovo 276 hotelskih sob s kopalnicami, balkoni in inštalacijo, Morskim vodnim parkom Termaris in Wellnessom Benedicto.

Povečalo se je število povezanih sob v 3. nadstropju, kar je predvsem pomembno za goste z družinami.  Funkcionalna zasnova sobe je sledila potrebam počitniških gostov, materiali so kakovostni in sodobni, idejni koncept zasnove pa temeljil na zgodbi Istre. Vključeni so elementi kamna, lesa, element istrskih polken t.i. 'škur'.  Prenova hotela je vključevala tudi osvežitev recepcije, bara, glavne restavracije in hodnikov. V hotelu se je posodobil tudi požarni sistem z izhodi, požarnimi stopnišči in prehodi.

Več o prenovljenem Hotelu Histiron.

*Med leti 1998 in 2007 so bile v hotelu Histrion izvedene delne prenove in dopolnitve ponudbe. Leta 1998 glavna restavracija, 1999 Laguna Bernardin Morski Park s prenovo sob v hotelu Histrion na prvem nadstropju, leta 2002 sta bili prenovljeni preostali dve etaži hotela, leta 2003 wellness center Laguna, ter leta 2007 pleskanje fasade ter posodobitev okolice. 

< >

Obnova Trgovske ulice

Prenovili smo Trgovsko ulico v St. Bernardin resortu Portorož, ki predstavlja nadaljevanje projekta prenove Hotela Histrion, Hotel Vile Park, plaže in trgovske ulice, ki bodo po prenovi skupaj tvorili Istriana resort. Trgovska ulica predstavlja vhod v resort Istriana hkrati pa se nahaja na glavni sprehajalni poti med Portorožem in Piranom. S prenovo bo trgovska ulica dobila precej lepši izgled, uredili bomo sprehajalno ter kolesarsko  pot, zasadili oljke in komunalne priključke za lastnike lokalov. 

Osvežitev Grand Cafe v Grand Hotelu Bernardin

V prvi polovici leta 2021 smo se lotili osvežitve interierja odlično obiskane in priljubljene kavarne Grand Cafe v Grand Hotelu Bernardin. Prenovo izvajamo v stilu toplega, modernega in udobnega prostora, kjer se bodo naši gostje prijetno počutili ob najljubši kavi, čaju, sladici ali priljubljenemu gin toniku. 

Prenova Hotel Vile Park

Po zaključeni poletni sezoni načrtujemo pričetek prenove Hotela Vile Park in pripadajočim zunanjim bazenom. S tem bomo nadaljevali zgodbo doživetja Istre, ki smo jo začeli pisati s prenovo Hotela Histrion. Hotel Vile Park bo s celotno prenovo postal del morskega trajnostnega družinskega resorta Istriana, ki bo imel enoten produkt in zgodbo.  Istriana resort je družinski resort obdan z morjem, z najlepšimi razgledi na morje, mediteranskim svežim zrakom, številnimi sončnimi dnevi, leži med oleandri, palmami, rožmarini in lovorji ter omogoča gostu, da v samem resortu doživi Istro. 

NOVOSTI V PONUDBI

Digitalna pomočnika Maria in Sergio

V 2022 sta se strežnemu osebju v St. Bernardin resortu v Portorožu pridružila digitalna strežna vozička, ki so ju zaposleni poimenovali Sergio in Maria. Simpatična in zgovorna pomočnika sta namenjena razbremenitvi dela natakarjev pri strežbi hrane in pijače v Hotelu Histrion in Grand Hotelu Bernardin ter predstavljata nadaljnji korak skupine Sava Hotels & Resorts na poti digitalizacije. Trenutno jih pri strežbi vsega skupaj pomaga  6.

SAN SIMON RESORT

Prenova Hotela Haliaetum in depandanse Sirena

V maju 2019 smo zaključili s prenovo hotela Haliaetum in depandanse Sirena. Investicija je bila vredna približno 2 milijona evrov, skupaj pa je bilo obnovljenih 78 sob.  Prenova sob s kopalnicami je zajemala kakovostni in sodobni interier, ki omogoča funkcionalno organizacijo prostora. S prenovo sta objekta pridobila dodatnih 10 sob za goste, tako lahko skupaj objekta zdaj sprejmeta 252 gostov.  Sobe so sodobno zasnovane in opremljene s t.i. sobnim krmiljenjem posameznih funkcij v sobi. V Hotelu Haliaetum so poleg sob  prenovljeni tudi notranji  bazen, recepcija, restavracija, bar, otroški kotiček, delno posodobljena pa je tudi glavna restavracija San Simon. Obseg prenovljenih novosti na zunanjih površinah vključuje restavracijo Bistro tik ob morju,  tobogan, pomol in igrišče za mini golf. Ponudba v San Simon Resortu je nadgrajena s konceptom družinam prijaznega hotela.

Več o prenovljenem San Simon resortu Izola.

< >