Vinsko kulinarični večer na obali - Portorož, le korak do morja - Hoteli Bernardin
VINSKO-KULINARIČNI VEČER NA OBALI, le korak do morja!Restavracija Pečina - Grand hotel Bernardin, 18.oktober. ob 19 uri.
overlay

Doživite harmonijo izbranih okusov vrhunske kulinarike in žlahtne kapljice

Na 4. gourmet večeru v Bernardinu bo kraljevala fuzija okusov visoke kulinarike chefa Aleša Grašiča in žametni okusi izbranih vipavskih vin; brata Lavrenčič, ki ustvarjata vsak pod svojo blagovno znamko – Burja in Sutor. Dogodek bo povezoval urednik spletnega mesta Ovinu.si, Vanja Alič. Vljudno vabljeni na kulinarično doživetje v četrtek, 18.10. ob 19. uri v restavracijo Pečina v Grand Hotelu Bernardin.

V šesthodnem meniju bosta ob vsaki jedi postreženi dve vini, torej iz vsake vinske kleti po eno.

MENU VINSKA SPREMLJAVA
Pozdrav iz kuhinje – drevo:
Piškoti ˝oreo˝ narejeni iz črnih oliv in parmezanove kreme
Ocvrta škampove kroglice
Sušena istrska panceta
Burja: zelen (2017)
Pečena hobotnica z morskimi algami,
Ikre morskega ježka,
Črna 'beluga' leča,
Sotiran pak choi s teriyaki omako
Sutor: malvazija (2015) in chardonnay (2015)
Brodet s tartufi
(škampi, kapesante, vongole, kremna polenta, paradižnikov konfit)
Burja: burja bela (2017); Sutor: white (2012)
Ravioli s kutino,
Srnin ragu s črnim česnom
Burja: noir (2016); Sutor: white (2011)
Uležan rozbif (black angus) z lisičkami,
Kare divjega prašiča,
Pire z mascarponejem in gorčičnimi semeni,
Konfitirana šalotka z aromo gosjih jeter
Burja: reddo (2016); Sutor: red (2015)
Čokaladni mousse s figami in angleško kremo z oreščki
Izbor lokalnih sirov. Sutor: chardonnay (2000); Burja: burja stranice (2015)

CENA: 60€ na osebo

REZERVACIJE


Rezervacije sprejemamo na tel: +386 5 695 1000 ali e-mail: mitja.tisnikar@h-bernardin.si
 

Število mest je omejeno. 

Podoživite utrinke preteklega kulinaričnega večera.

Ko se večer združi v brezhibni in bogato okrašeni mizi, prijetni družbi, odlični hrani in vinih dveh vinarjev, ki brezhibno in žametno puščata svoj odtis v vinskem zapisu, je večer popoln. Na podlagi odličnega odziva in zadovoljstva, nadaljujemo z organizacijo vinsko-degustacijskih dogodkov po uveljavljenem konceptu v četrtek, 18.10.2018 ob 19. uri.

Preberite več.